İnsan, Hakkını ‘Ölüm ve Kız’ İle Sahnede Arayacak
Bursa Bis Sanat Tiyatrosu, Ariel Dorffman’ın yazdığı, Mutlu Esendemir’in yönettiği ‘Ölüm ve Kız’ adlı oyun ile 2 Ekim’den itibaren seyircisi ile buluşacak.

Oyunda ‘Onca yıl taşıdığımız acıları unutmak... Ama nasıl?’ diye sorulurken. ’Adalet-vicdan’, ’İntikam-sağduyu’, ’Bilinç-içgüdü’ ikileminde insanın konumu aranıyor.Ayrıca oyunda iç gerçeğe tamamen gömülmenin yol açabileceği tehlikelere ilişkin yan temalar da bulunuyor.
Sahne düzeni ve dekorun minimize edildiği biçimlemede, oyunculuk sanatı ön plana çıkartılıyor. Sahnede mekanik unsurlardan olabildiğince uzak kalınarak; dekor parçaları ve aksesuarlar seyircinin bilinç altına seslenecek şekilde birer imge olarak kullanılıyor. Aksiyonu yüksek oyunda yer yer şiddet sahneleri de bulunuyor .
