‘Aziz Ayşe’ İsimli Filmin Galası Gerçekleştirildi

19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında Elfe Uluç'un ilk uzun metrajlı filmi olan ‘Aziz Ayşe’nin galası gerçekleştirildi.

‘Aziz Ayşe’ İsimli Filmin Galası Gerçekleştirildi
Adana Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen 19. Uluslararası Altın Koza Film Festivali çerçevesinde, Türk ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Adana'da buluşurken, Türk sinemacıların filmleri de izleyicinin beğenisine sunuluyor. Bu kapsamda, kısa film, belgesel ve videoart çalışmalarıyla tanınan Elfe Uluç'un Aziz Ayşe isimli filminin galası gerçekleştirildi.

Real AVM içerisindeki Cinemaximum’da gerçekleştirilen galaya, film ekibinin yanı sıra sinema dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Vatandaşların tüm salonu doldurduğu galada, bazı vatandaşlar yer bulamayınca filmi merdivenlerden izledi.

Aziz Ayşe’nin başrolünde Feride Çetin öne çıkarken, Engin Altan Düzyatan, Esmeray, Şenol Küçükyıldırım, Orhan Edip Ertürk, Cenk Sözeri ve Melikşah Yardımcı da filmde yer alan isimler arasında bulunuyor.

Türkiye’deki iki farklı ucu yan yana getirmeyi amaçlayan filmde, gerçek hayatında erkek bedenine hapsolmuş çöp toplayan bir travesti olan Melikşah Yardımcı’nın canlandırdığı Ayşe karakterinin günlük hayatı, kimi zaman gizli çekimlerle kimi zaman Türk sinemasının alışık olmadığı tekniklerle beyaz perdeye yansıtılmış.

Filmin konusu ise; Ayşe, çöplerden kazandığını aç kalmak pahasına hayır kurumlarına, camiye, Mehmetçik Vakfı'na bağışlayan bir kağıt toplayıcısıdır. Erkek görünümünün altında içinde bir kadın ruh hali ve hissiyatı taşır. Bir tesadüfle bir gün bir çiftin hayatına girer ve kendi de dahil bu üç kişinin kimliklerin ve hayatlarının değiştiği bir yolculuk başlar.

Filmin gösteriminin ardından, oyuncu kadrosu sahneye çıkarak seyircilerle söyleşi gerçekleştirilirken, seyirciler Melikşah Yardımcı’ya büyük ilgi gösterdi.

Filmin Yönetmeni Elfe Uluç, Ayşe karakterini canlandıran Melikşah Yardımcı’dan bir gazetede çıkan yazı vasıtasıyla haberinin olduğunu ve filmin başındaki Yardımcıyla tanışma sahnesinin tamamen doğal ve gizli çekim olduğunu söyledi.

Öte yandan, festival kapsamında gösterilen filmleri izleyen seyircilere verilen kartlarla, filmlere puan vermeleri isteniyor. Festival sonunda kazanan filmlerin belirlenmesinde vatandaşların yorumları da etkili olacak .
Kaynak: İHA