BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Açıklaması

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “2012-2013 eğitim yılında nosyonlu eğitim fırsatlarının Türkiye'nin en ucra köşesine kadar götürülmesi şiarımız olmalıdır” dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Destici, Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanun kapsamında yeniden düzenlenen 4+4+4 yeni eğitim sistemi ile okulların, 17 Eylül Pazartesi (yarın) günü başlayacağını belirterek, “Üç aylık yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci ve 800 bin öğretmen için ders zili yarın çalacak. Bu eğitim öğretim yılında, günümüzün modern dünyasına ve hergün yenileşmekte -oluşmakta olan formasyonlarından dolayı Nosyonlu eğitim fırsatlarının Türkiye'nin en ucra köşesine kadar götürülmesi şiarımız olmalıdır” ifadesini kullandı.

Türk milletinin istikbali ve gelecek 'ahfadının' eşit ortamlarda verileceği ve modern dünyanın tüm imkanlarının paralel bir şeklide sağlandığı bir eğitim yılının, büyük önem taşıdığının olmazsa olmazlar arasında bulunduğunu ifade eden Destici, yeni eğitim sistemine paralale olarak, okulların fiziki şartlarının yeni eğitim sistemine uygun olmadığı ve 2012 -2013 Eğitim -Öğretim yılının sorunlarla başlayacağı bilgisinin orta yerde durduğunu vurguladı.

Destici, iktidarın sürekli değişen politikasının, eğitim özelleştirilebileceğinin sinyalini verdiğini ifade ederek, “Yeni sistemle okula başlayan çocuklarımızda görülen-takip edilen ve cevaplanması gereken en önemli soru da şudur ki, sabah 5,5 yaşındaki çocuğun eğitim alacağı sınıfta, öğleden sonra 15 yaşındaki çocuk eğitim alacak. Sıralar, yazı tahtaları, lavobaları, tuvaletleri hangi çocuğun fiziki yapısına, boyuna göre hazırlanacak? 1. Sınıfa kayıt olacak çocuklar dahi belli olmamış durumda. Okul idareleri ne yapacaklarını bilmiyor, velileri “Bilgilendirileceksiniz” gibi sözlerle geri çeviriyorlar. Veliler de haklı olarak ne yapacaklarını şaşırmış durumda” şeklinde konuştu.

“Eğitimimizin bilgi pınarı olan öğretmenlerimizin hak ettikleri ücreti alamadıkları başta olamka üzere,atanamama, eş durumu tayini, görevlendirilmelerin iptali gibi başlıcaproblemleri hala devam etmektedir” diyen Destici, “Siz hangi sistemi getirirseniz-getirn, okullarınızı nasıl donatırsanız donatın öğretmenlerimizi iyi yetiştirip onların temel problemleri çözemediğiniz müddetçe eğitimde 'sıfır' çekmeye devam edersiniz. Bu vesileyle; tüm eğitim çalışanlarımızın yeni eğitim-öğretim yılını tebrik ediyor, öğrencilerimize yüksek başarılar velilerimize ise hayırlar getirmesini diliyorum” açıklamasında bulundu

Kaynak: İHA