Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular, memleketi Sivas’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı
Şehit Piyade Uzman Çavuş Yıldırım Kuzucular’ın cenazesi sabah saatlerinde memleketi Şarkışla ilçesine bağlı Akçakışla beldesine getirildi.

Belde meydanında toplanan kalabalık tekbirler getirerek terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Acılı anne Rahime Kuzucular, “Ölmedin teröristlere karşı, sevinmesinler ayaktayım. Verin yavrumun tüfeğini ben gideceğim askere” diyerek feryat etti, Bayan asker yardımıyla ayakta duran anne Kuzucular bir süre sonra fenalaşınca ambulansa alınırken, tören alanına gelen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ambulansta şehit annesine taziyelerini iletti. Akçakışla Jandarma Karakolu önünde düzenlenen cenaze töreninde şehidin özgeçmişi okundu. Daha sonra İl Müftüsü Yusuf Şahin’in kıldırdığı cenaze namazında baba Kazım Kuzucular ayakta durmakta güçlük çekti. Kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında belde mezarlığına götürülen şehit toprağa verildi.

Bakan Yılmaz da şehit uzman çavuşun mezarına toprak attı. 3 kardeş olan şehidin diğer erkek kardeşinin de uzman çavuşluk sınavını kazandığı öğrenildi. Şehit Uzman Çavuş Kuzucular’ın şehit olmadan önce amcasının oğlunun düğününe katılmak üzere izine ayrıldığı, izin süresi bitmeden de göreve çağrıldığı ve apar topar birliğine katıldığı öğrenildi.

Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra, Vali Ali Kolat, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ile Ali Turan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, ilçe kaymakamları, askeri erkan, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı .
Kaynak: İHA