Bozdağ: Chp Terör Üzerinden Siyasi Rant Devşirme Hesabı Yapıyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, terör meselesi AK Parti'nin, CHP'nin veya MHP'nin meselesi değil, partiler üstü bir sorun olduğunu söyledi.

Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terör üzerinden siyasi rant devşirme hesabı yaptığını da savundu.

AK PARTİ KURULMADAN ÖNCEDE TERÖR VARDI

Burdur'un Bucak ilçesinde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ burada gazetecilere gündemle ilgili açıklama yaptı.

AK Parti'nin 11 yıl önce kurulduğunu aktaran Bozdağ, AK Parti'den önce de PKK terörünün olduğunu, 'CHP, MHP, veya sol zihniyetli partilerin görev yaptığı dönemlerde de PKK terör sorununun var' olduğu bilgisini verdi. Terör sorunun şimdide devam ettiğini aktaran Bozdağ, şöyle konuştu: ''Terör partilere ait bir sorun olsaydı, o zaman bir parti gidip diğer parti geldiğinde bu sorun çözülebilirdi. Ben buradan, Burdur Bucak'tan tekrar tekrar ifade ediyorum. Bu soruna bütün siyasi partilerin, partiler üstü bir sorun olarak bakması, siyasi bir rekabette 'AK Parti zarar görsün, bak iktidarı buradan yıpratalım' diye her terör saldırısını fırsat bilmekten vazgeçilmesi lazım.Çünkü eğer siyaset bunu iç siyaset malzemesi yaparsa, her terör saldırısından sonra 'hükümete vuracağımız, hükümeti eleştireceğimiz bir olay oldu' gözüyle bakarsa bu vicdanları sızlatır. Bu Türkiye'ye zarar verir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun yaptığı bana göre bu olay üzerinden siyasi bir rant devşirme hesabıdır. Daha dün 8 şehit toprağa verilmişken, acılar taze iken, güvenlik güçleri canı pahasına mücadele ederken birilerinin bunu iç siyaset malzemesi yapmasını etik bulmuyorum. Eğer CHP'nin söyleyeceği bir şey varsa buyursun söylesin. Biz de onu yapalım.'' şeklinde konuştu.

ATILAN İFTİRA AK PARTİYİ DEĞİL CHP’Yİ LEKELER

Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, MİT tarafından dinlendiğini iddia ettiği sorusunu da Bakan Bozdağ, şöyle cevapladı: "CHP bu konuda iki soru önergesi verdi. Ancak bu önergeler henüz hükümete iletilmedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun etrafındakilere dikkat etmesi gerekiyor.Bu bir iftiradır, gerçek dışı bir yaklaşımdır. Sayın Kılıçdaroğlu, kendi konuştukları konuların dışarıda gazetelerde, başka yerde yansımasından hareketle bu kanaate varıyorsa o zaman yanındaki adamlara dikkat etsin. Konuştuğu veya istişare ettiği kişilerden bu bilgilerin dışarıya sızmadığı ne malum. Herkes biliyor ki CHP'nin parti meclisinde, başka yerde yapılan konuşmalar ertesi gün gazetelerde çarşaf çarşaf yazılıyor, başka yerlerde yapılanlar da yazılıyor. Bunu gazeteciler kimden aldığını biliyor. Bu haberleri kimin verdiğini de verenler biliyor.''

İFTİRA, İFTİRA ATANI LEKELER

CHP'de dinlenilmekle ilgili bir hastalık olduğunu anlatan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, şu bilgileri de verdi: "'Hatırlarsanız Sayın Önder Sav, CHP'nin genel sekreteriydi. Bir gazeteciyle konuşurken, elini yanlış düğmeye mi basıyor, ne yapıyor, derken ortaya bir kaset çıktı. Hatırlarsanız Akit gazetesiyle ilgili. Sonra Meclis'e bunu gensoru önergesi olarak getirdiler. 'MİT bizi dinledi, hükümet bizi dinledi' diye. Meğer kendi kendilerini dinletmişler, yanlış düğmeye basmışlar, ondan sonra ülkenin MİT'ini suçluyorlar. Ülkenin Başbakanını suçluyorlar, hükümetini suçluyorlar. İşin doğrusu biz alıştık. İftiralar, iftira atılan kişileri lekelemez. İftira atanları lekeler. Zannedersem CHP'yi lekeleyecek bir iftiradır.''

SURİYE’DE ÖLÜM YAĞIYOR

Suriye'de yaşanan hadiselere de değinen Bozdağ oradaki olayları hiç arzu etmediklerini, ama oradaki mevcut yönetimin kendi insanları üzerine tankla, topla, uçakla ölüm yağdırdığını söyledi.

Suriye'de zulmün halen devam ettiğini vurgulayan Bozdağ, şu ana kadar 20 binin çok üzerinde insan öldüğünü bildirdi. Suriye'den Türkiye'ye ve sınır ülkelerine çok sayıda insanın sığındığını belirten Bozdağ, ''Biz Türkiye olarak da bu noktada Esed yönetiminin görevi bırakmasını ve halkın taleplerinin Suriye'de yerine getirilmesini hep söyledik. Maalesef Esed, yönetimine son vermedi, halkın taleplerine kulaklarını tıkadı. Umarız Suriye'de akan kan kısa süre içinde sonlanır, Esed yönetimi sonlanır, oradaki zulüm biter. Türkiye kendi sınırlarına dönük hem oradan gelen insanlar için, onlar bizim kardeşimiz hukukumuz var, onlara hayır dememiz mümkün değil.'' ifadelerini kullandı. Bucak’ta Kaymakamlığı ziyaret eden Bozdağ, İnsuyu mağarasını gezdikten sonra açılış içim Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ne (MAKÜ) geçti. Üniversite de İstiklal Yerleşkesi Eğitim Fakültesi'ni açan Bozdağ, şeref defterini de imzaladı.