Gediz'in Yelki Köyünde Toplu Yağmurlama ve Damlama Tesisi Kuruldu

Gediz İlçesi'ne bağlı Yelki köyünde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Toplu Yağmurlama ve Damlama Tesisi kuruldu.

Gediz'in Yelki Köyünde Toplu Yağmurlama ve Damlama Tesisi Kuruldu
Tesis hakkında bilgi veren Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, mevcut sulama tesislerinin basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik, iyileştirme ve geliştirme yatırım konularına verilen yüzde 75'lik hibe desteğinden yararlanmak amacıyla Gediz Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan proje ile Yelki Köyünde Toplu Yağmurlama ve Damlama Sulama tesisi kurulduğunu söyledi.

Proje kabul edildikten sonra 2012 yılı içerisinde Toplu Yağmurlama ve Damlama Sulama Tesisi yapımı için ihale yapıldığını, Temmuz ayında da tesisin tamamlandığını belirten Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Birlik Encümen Üyeleri ve İl Proje Yürütme Birimi Elemanlarınca Yelki Köyündeki Toplu Yağmurlama ve Damlama Sulama Tesisinde inceleme yapıldıktan sonra tesisin çalışır vaziyette köy muhtarlığına teslim edildiğini ifade etti.

Kaymakam Çorumluoğlu, "Yelki Köyünde Toplu Yağmurlama ve Damlama Sulama Tesisinin Sulama Sahası Büyüklüğü 525 dekar olup tesisin yapımında 27 adet 2 çıkışlı sulama hidrantı ve 3 bin 886 metre PVC boru kullanılmıştır.

Yapılan sulama tesisi sayesinde sulama suyu kayıpları önlenerek su kaynaklarının muhafazası sağlanacaktır. Su israfı yapmadan yağmurlama ve damlama sulama yapma imkanı sağlayan tesisle yörede daha verimli ürün elde edilecek" dedi .
Kaynak: İHA