Mhp Grup Başkan Vekili Vural: Sevr'i bugünde yırtıp atarız

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, MHP'nin Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlı olduğunu söyleyerek, ''Bu konuda yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız'' dedi.

Vural, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ile MHP Bayraklı İlçe Başkanlığı ve Bayraklı Ülkü Ocakları tarafından Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda düzenlenen iftara katıldı.

Vural, burada yaptığı konuşmada, ''ülkücü hareketin 43 yıldır siyasi namusunu koruduğunu, milletin önündeki tuzakları bozmaya çalıştığını'' söyledi.

MHP'nin eğilmediğini, bükülmediğini kaydeden Oktay Vural, ''Tırnaklarımızla, emeklerimizle bu davayı buraya getirdik. Sözde açılım paçavralarını kabul ettirmek isteyenlere karşı MHP dimdik ayakta. Bizi Habur'daki rezalete ortak edemediler, Oslo pazarlıklarına ortak edemediler'' diye konuştu.

AK Parti ve CHP'nin Kürt meselesi adı altında milleti bölmeye çalıştığını savunan Vural, MHP'nin ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunu sağlayan pusuladan başka bir yol haritası tanımadığını kaydetti.

-''Üç beş çapulcu mu bizi bölecek-''-

Anayasadan ''Türk milleti'' ifadesini çıkarmak isteyenlere, Türkçe dışında eğitim verilmesini isteyenlere karşı MHP'nin dimdik ayakta durduğunu söyleyen Vural, şunları söyledi:

''Onun için MHP Türk milletinin milli dilini, kimliğini korumaya kararlıdır. Bu konuda yabancıların koyduğu projeleri, Sevr projelerini nasıl yırtıp attıysak, bugün de yırtıp atarız. Yedi düveli geldi de beni bölemediler, 3-5 çapulcu mu bölecek- Biz 'birlikte rahmet vardır, ayrılıkta azap vardır' diyen bir manevi ruhun temsilcisiyiz. Şemdinli'de adeta kurtarılmış bölge meydana getirmek suretiyle yabancıların ülkemize müdahalelerine dayanak oluşturmak isteyenlere tavizimiz yok. Dün dostum dediği Esad'a bugün düşman olan hükümet bir Kandil yetmedi, ikinci Kandil'i mi yetiştirmek istiyor- Bir özerk bölge yetmedi, ikincisinin mi önünü açıyor- Maalesef başta Dışişleri Bakanı olmak üzere hükümet dış politikada burnunun ucunu bile göremedi. Türkiye'yi tehdit eden unsurlar bu otorite boşluğundan faydalanmak istedi. Türkiye Cumhuriyeti Suriye'de olan bitenle ilgili Barzani'den medet umuyor. Kanıma dokunuyor. Böyle bir dış politika Türkiye'yi kuşattı.''

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu ise Türkiye'nin de ateş çemberiyle çevrili olduğunu savunarak, ''Suriye ile olan sınırımız en uzun sınırımız. Önümüzdeki günler, aylar Türkiye için önem arz edecek'' dedi.

Muhabir: Efsun Yılmaz / Senem Yazıcı

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA