Maden-İş Kütahya’da, Miting Hazırlığında

Maden İş Sendikası Kütahya Şubesi'ni ziyaret eden Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, Seyitömer Linyit İşletmeleri'nin özel sektöre devrinin söz konusu olduğunu, özelleştirmelere “dur” demek için Kütahya’da dev bir miting hazırlığında olduklarını bildirdi.

Maden-İş Kütahya’da, Miting Hazırlığında
Kütahya Şube Başkanlığına ziyarette bulunan Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, burada bazı değerlendirmelerde bulundu.

Geçtiğimiz Haziran ayında meclis gündemindeki “Torba Yasa” ile Kütahya’daki Seyitömer Linyitleri İşletmelerinin özel sektöre devrinin önünün açıldığını savunan Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, “Geçtiğimiz haziran ayı sonunda hükümetin meclis gündemine getirdiği, torba yasa teklifine, linyit madenleri ile ilgili bir yasa ilave edildi. Bu yasayla, daha önce devlet eliyle veya denetimiyle çalıştırılması gereken linyit sahalarının özel sektöre devrinin de önü açılmış oldu” dedi.

Kütahya’da Eti Gümüş, Şeker Fabrikası, Azot Fabrikası ve Kütahya Manyezit İşletmeleri'nin (KÜMAŞ) özelleştirildiğini anımsatan Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, “Özelleştirilen yerlerin ilin ekonomisine katkısı ne oldu? Yapılan özelleştirmeler Kütahya’ya artı değer katıp katmadığını ilde yaşayan herkesin gözden geçirip değerlendirmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Özelleştirmelere “dur” demek için Kütahya’da büyük bir miting organizasyonu hazırlığı içerisinde olduklarını ve bu mitinge herkesin destek vermesini istediklerini kaydeden Yiğit, “Kar eden Seyitömer, EÜAŞ ve S.L.İ. özelleştirmesine “dur” demek ve iktidarı uyarmak için Kütahya’da “dev” bir miting düzenleyeceğiz. Miting hazırlıklarına başlamış bulunmaktayız. Bu mitinge Maden İş Sendikası Genel Merkezi ile Şubelerin de destek verecek. Ayrıca bu mitinge özelleştirme karşıtı olan, Kütahya’nın menfaatini düşünen tüm siyasi partileri, sivil toplum örgütlerini ve Kütahya halkının destek vermesini istiyoruz” şeklinde açıklamada bulundu .
Kaynak: İHA