Başkent'te Batmanlı Ailenin Dramı Yürekleri Burktu

Batmanlı aile 7'si engelli 8 çocuğuyla günlerdir Başkent sokaklarında yaşam mücadelesi veriyor. Bir süredir sokaklarda yaşayan aile kendilerine yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

Başkent'te Batmanlı Ailenin Dramı Yürekleri Burktu
Batman’dan iş bulmak ve engelli çocuklarıyla normal bir yaşam sürebilmek için Ankara’ya gelen Çam ailesi, gidecek yerleri olmadığı için bir süredir sokaklarda kalıyor. Ankara’ya geldiklerinde geceyi garda geçiren aile, engelli çocuklarının rahatsızlık vermesinden dolayı Gençlik Parkı’nda kalmaya başladı.

İHA muhabirine konuşan baba İbrahim Çam, devletten sadece iş ve kalacak bir yuva istediklerini söyledi.

Engelli oğlu yüzünden kaldıkları her yerden kovulduklarını belirten Çam, “Özürlü oğlumun maaşını kestiler. Onu bile çok gördüler. Ben devletten sadece iş ve sıcak bir yuva istiyorum. Benim çocuklarım sokakta kalmasın perişan olduk” dedi.

Batman’da hurdacılık yapan Çam, “Çocuklarımın hepsinde kemik erimesi var, kızımın bir tanesi de dilsiz. Bunların tedavisini yaptırıyordum imkanım kalmadı. Ben trafik kazası geçirdim iki bacağım da ameliyatlı. Batman’da sel mağduruydum, orada kiracıydım, ama engelli oğlum yüzünden bizi oradan da çıkardılar, bana imkan sağlamadılar” diye konuştu.

Devletten ve yetkililerden ev ile iş istediklerini tekrarlayan Çam, kendisine ve engelli çocuklarına yardım elinin uzatılmasını istedi
Kaynak: İHA