Mısır Şura Meclisi Üyesi İbrahim: Devrimin zaferi

Mısır Şura Meclisi Üyesi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı yetkilisi Hüseyin İbrahim, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Savunma Bakanı ile Genelkurmay Başkanı'nın emekliye sevk edilmesi, Yüksek Askeri Konsey'in yaptığı anayasal düzenlemelerin iptali yönünde aldığı son kararları, ''yanlış gidişatın düzeltilmesi ve devrimin zaferi'' olarak nitelendirdi.

Hüseyin İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Askeri Konsey'in yaptığı anayasa değişikliğinin zaten yasadışı olduğunu savundu.

Emekliye sevketme kararının cumhurbaşkanının yetkileri dahilinde ve normal bir durum olduğunu ifade eden Hüseyin, Hüsnü Mübarek'in sonrasında ülkeyi yöneten Askeri Konsey'in, bazı yanlışları olmasına rağmen geçiş döneminde vatana hizmet ettiğini söyledi.

Alınan kararların, hala derin devlete hizmet edenler yetkililere bir mesaj olduğunu ileri süren İbrahim, ''Bu kararlar, devrimin başarıya ulaşacağını gösterecektir'' diye konuştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi bugün sürpriz bir karara imza atarak, Yüksek Askeri Konsey Başkanı ve Savunma Bakanı Hüseyin Tantavi ile Genelkurmay Başkanı Sami Annan'ı emekliye sevk etmiş, Askeri Konsey'in anayasaya eklediği maddeleri iptal etmişti.

Muhabir: Umniyye Kureym / Zeynep Hilal Karyağdı

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA