Kalkınma Bakanı Yılmaz Muş'ta

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Bugünkü dünyada kim daha fazla ve nitelikli bilgi üretebilir ve bunu katma değere dönüştürebilirse, o kazanır'' dedi.

AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katılmak üzere kente gelen Kalkınma Bakanı Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi'ni ziyaret etti.

Çalışmalarla ilgili MŞÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'tan bilgi alan Yılmaz, üniversitelerin ilk kurulduğu dönemde çeşitli tartışmalar yaşandığını anımsatarak, yeni kurulan tüm üniversitelerin, Alparslan Üniversitesi örneğinde de görüldüğü gibi güçlü şekilde yollarına devam ettiğini söyledi.

Üniversiteleri sadece bir eğitim-öğretim kurumu olarak algılamadıklarını vurgulayan Yılmaz, aynı zamanda kuruldukları yörenin kalkınmasında da lokomotif görevi üstlendiğini ifade etti.

Yılmaz, üniversitede yüzlerce nitelikli insanın istihdam edildiğini bildirerek, ''Üniversitelerin, bulundukları ilin hem sosyal hem de ekonomik meselelerle ilgilenmelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Üniversitelerin bu anlamda önemli kalkınma kurumları olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

''Çünkü 21. yüzyılda kalkınmanın temelini bilgi oluşturuyor. Artık ne doğal kaynaklar, ne başka bir şey. Bugünkü dünyada kim daha fazla ve nitelikli bilgi üretebilir ve bunu katma değere dönüştürebilirse, o kazanır. Dolaysıyla bu yeni üniversitelerimiz yörelerimizin daha hızlı şekilde kalkınmasına katkı sağlayacak.

Üniversitelerin etkisini düşündüğümüz zaman ülkemizin kalkınmasına, gelişmesine, 2023 vizyonuna yürümesine katkıda bulunmuş olacak. Bütün bu üniversitelerimizi böyle bir zihniyetle, anlayışla oluşturuyoruz. Toplumla iç içe olmasını istiyoruz. Biz hükümet olarak üzerimize düşeni yapıyoruz.''

Daha sonra üniversite yerleşkesinde devam eden inşaatlarda incelemede bulunan Yılmaz, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği binasını ziyaret ederek, il başkanlığınca verilen iftar yemeğine katıldı.

İftara Vali Ali Çınar, Belediye Başkanı Necmettin Dede, AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık, Muzaffer Çakar, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, bazı kurum müdürleri ve partililer katıldı.

Kaynak: AA