Lösemili Çocukların Hayatını Çalanlara Dikkat

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), lösemili çocukların adını kullanarak yardım adı altında para toplayan sahtekarlara savaş açtı.

LÖSEV tarafından yapılan yazılı açıklamada, LÖSEV’den geldiklerini söyleyerek para toplayan insanlara karşı vatandaşları uyardı. Hırsızların sahte makbuzla ve kimliklerle duygu sömürüsü yaptığını belirten yetkililer, “Hırsızları, sahtekârları, tüyü bitmemiş yetimin parasına göz dikenleri, insanların hayatını hiçe sayan bu organize suç örgütünü, mutlaka siz ve biz yakalatmalıyız. Lösemili çocuklar vb. derneği adı ile ilden ile yayılan, kapı kapı dolaşan, ‘LÖSEV’den geliyoruz. Lösemili Çocuklar için yardım topluyoruz’ diyerek sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan bu kişiler, hayırsever halkımızın tepkilerine sebep oluyor. Lösemili çocuklarla hiç ilgisi olmayan, ancak LÖSEV’in resmi sitesindeki resim ve simgeleri kopyalayarak dergi, broşür bastıran, sahte kimlik bağış makbuzları ve sahte para toplama izni ile bağış toplayan bu kişileri hemen 155 Polis İmdat telefonlarına ihbar edip yakalatınız” dedi.

“LÖSEV KAPI KAPI GEZEREK BAĞIŞ TOPLAMAZ”

LÖSEV'in asla kapı kapı dolaşıp yardım ve bağış toplamadığını belirten yetkililer, “Her kimki LÖSEV’den geliyoruz, bağış topluyoruz, işte kimliğim, işte resmi iznim diyorsa o kişiler hırsızdır, sahtekardır. Topladıkları bu yardımın tek kuruşunu lösemili çocuklara iletmiyorlar. Bir emniyet görevlisinin dediği gibi, gündüz paraları toplayıp gece pavyonlarda yiyorlarmış. Emniyet güçlerinin bu kişiler hakkında, ‘izinsiz yardım toplama, nitelikli dolandırıcılık, dolandırıcılık amaçlı organize suç örgütü oluşturmak, halkın güvenini kötüye kullanmak’ suçlarından işlem yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA