Erzurum'da İran Sanatları Sergisi Açıldı

Erzurum'da İslami ve Kuran'i nakışlı İran sanatları sergisi açıldı.

Palandöken İlçesindeki Kültür Merkezi'nin Büyükşehir Belediyesi ile İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu'nun ortaklaşa organize ettiği sergiye, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, İl Müftüsü Yakup Arslan, İranlı öğrenci ve sanatçılar katıldı.

Serginin açılışında konuşun Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İran'ın Türkiye için taşıdığı öneme dikkat çekti.

İran'ın, Türkiye'nin hem yakın bir komşusu, hem de din, kültür ve coğrafya gibi ortak paydalarda buluştuğu kardeş ülke olduğunu belirten Küçükler, ''İran'la olan ilişkilerimiz kısa bir geçmiş zamana ait değil, tam tersine yüzyıllar öncesine dayanmaktadır. İşte bu köklü ve sağlam geçmiş sebebiyledir ki sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel münasebetlerimizin güçlenmesi, karşılıklı saygı ve anlayışa dayalı işbirliklerimizin kesinlikle devam etmesi gerekmektedir'' diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan da, İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin giderek güç kazandığını ve geliştiğini söyledi.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini kesen protokol daha sonra tezhip, minyatür, hat, münebbet ve müşebbek çalışmalarından çeşitli örnekleri yakından inceledi.

Serginin 3 gün süreyle açık kalacağı bildirildi.

Muhabir: Sagip Sezginer

Yayıncı: Muharrem Aksakallı
Kaynak: AA