Dalaman Karayolunda Genişletme Çalışmalara Başlandı

Acıpayam'ı Dalaman'a bağlayan yol güzergahında Akalan-Kelekçi beldeleri arasındaki 15 kilometrelik yolda genişletme çalışmalarına başlandı.

İl Genel Meclisi Üyesi Fikret Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Acıpayam'ı Dalaman'a bağlayan yolun yapılmasının Denizli için öneminin büyük olduğunu söyledi.

Acıpayam ile Dalaman arasında yol yapımı için çeşitli girişimlerde bulunulduğunu ifade eden Gümüş, ''Gireniz bölgesinin kalkınması için bu yolun yapılması şart. Yoğun trafiği olan ve sık sık kazaların meydana geldiği Akalan-Kelekçi arasındaki karayolunda genişletme çalışmalarına başlandı. 18 köy ve 2 beldesi bulunan Gireniz yöresi ile Çameli ve Dalaman'a gidiş gelişlerde tercih edilen Akalan-Kelekçi beldesi arasındaki genişletme çalışmaları devam etmekte. Virajlı ve dar olan bu yolda geçmiş dönemlerde sık sık trafik kazaları meydana gelmekteydi. Gerekli girişimlerimiz neticesinde Karayolları tarafından Akalan-Kelekçi beldeleri arasında yol genişletme çalışmaları hız kazandı. Kısa bir süre sonra da asfaltlama çalışmalarına başlanacak'' dedi.

Acıpayam-Dalaman yolunun başlangıcı sayılan bu yolun yapımından sonra Kelekçi'ye kadar olan bölümün sıkıntılardan kurtulacağını belirten Gümüş, yolun diğer kısmının da yapılması için el birliği ile çaba sarf edileceğini ifade etti.

Muhabir: Ramazan Alkan

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA