Vali Lekesiz: İşsizlik Eğitimle Çözülür

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, iş gücü piyasasının ‘her işi yaparım’ diyenlere değil, bir işte uzmanlaşmış kişilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bu yüzden mesleki eğitime önem veriyoruz." dedi.


İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi tarafından yaptırılacak meslek lisesinin protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Törende konuşan Vali Celalettin Lekesiz, işsizlik ve eğitimin, özellikle mesleki eğitimin orantılı olduğunu ifade etti.

Eğitim oranı yükseldikçe işsizliğin düştüğünü dile getiren Vali Lekesiz, bu yüzden mesleki eğitime önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Hatay’da var olan OSB’lerin nitelikli işgücüne ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Lekesiz, “Bunların altyapısını hazırlamamız lazım. Yaklaşık 6 ay önce kaymakamlarımız ve eğitim camiamızla konuyu paylaştık. Her OSB yönetimi kendi sorumluluk bölgesine ya da arzu ettiği başka bir yere bir tane endüstri meslek lisesi yapsın, bunlar model olsun dedik. Bunun için de müteşebbis heyeti başkanı olduğum İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi’ne bu okulu yaptırarak örnek olalım istedik.” diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İskenderun Azganlık Belde Belediye Başkanı Halil Demir ve İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek de ilçeye yeni bir okul kazandırılacak olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Daha sonra okulun protokolü, taraflar arasında imzalandı. 13 bin metrekare alan üzerine kurulacak okul, 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli olacak. Okulun, en geç 2 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor .