Türk ve İraklı Bakanlar Mersin’de Toplanacak

Türkiye Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği (TURİYAD) Genel Başkanı Feridun Gündüz, ticari ilişkilerin gelişmesi için Türkiye ve Iraklı bakanların katıldığı bir toplantıyı İçel’de gerçekleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Gündüz, herkesin bu hedefe kilitlenmesi gerektiğini kaydetti.

Bunun için ekonomi bakanlığı ile ihracatı geliştirici bazı projeler hazırlayacaklarını ifade eden Gündüz, “Projelerimizi Bakan Zafer Çağlayan'a sunacağız. Ülkemizin ve İçel'in hedeflerine ulaşması için bu yöndeki stratejilerimizi Vali Hasan Basri Güzeloğlu'na da anlattık." dedi.

Irak'ın 2023 yılında Türkiye'nin ihracat yaptığı birinci ülke olacağına inandığını belirten Feridun Gündüz, “Yüzde 10 ile 50 milyar dolarlık ihracatın Irak'a yapılacağını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Eylül ayı içerisinde Ekonomi Bakanı Çağlayan ve Irak’ın Maysan Valisi'nin de katılacağı bir toplantı organize edeceklerini dile getiren Başkan Gündüz, toplantıya Irak Merkezi Hükümeti İnsan Hakları Bakanı Ali Devallazım'ı da davet edeceklerini vurguladı.