Amasya'da Arazi Toplulaştırma Çalışmaları

Amasya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, ilde toplam 143 bin hektar toplulaştırmaya uygun alan bulunduğunu bildirdi.

Gülbay, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde sürdürülen ''Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projesi'' kapsamında bilgi verdi.

Söz konusu çalışmalarla amacın tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre yeniden düzenlemek olduğunu ifade eden Gülbay, şunları kaydetti:

''Düzenlemelerle daha az zaman, iş gücü ve sermaye kullanımını sağlayarak, üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmek mümkün olacak. Çalışmaları kapsamında ilimizde merkez, Merzifon, Suluova, Gümüşhacıköy ve Göynücek ilçelerinde toplam 85 yerleşim yerinde 662 bin 736 dekar alanda çalışmalar sürmektedir. İlimizde toplam 143 bin hektar toplulaştırmaya uygun alan bulunmaktadır.''

Ezinepazar ve Aydınca havzasında 18 yerleşim yerinde çalışmaların sürdüğünü belirten Gülbay, kısa süre içinde Merzifon havzasında bulunan 18 köyde çalışmaların başlatılmasının hedeflendiğini vurguladı.

Gülbay, söz konusu çalışmalar kapsamında Ezinepazar-Aydınca Havzası Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri ön etüt çalışmalarına başlandığını da bildirdi.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA