İzmir'de, 63 Hafız Törenle Belge Alacak

Kestanepazarı Kur’an Kursları'nda hafızlığını tamamlayan 63 hafız öğrenci yarın düzenlenecek hafızlık merasimiyle belgelerini alacak.

Konak ve Karabağlar müftülüklerine bağlı Kestanepazarı Kur’an Kursları’nda hafızlığını tamamlayan öğrenciler için, Kestanepazarı Tanınmış Mescidi'nde düzenlenecek olan hafızlık merasiminde Kur’an ziyafeti sunulacak. Türkiye'nin ünlü okuyucularının davet edildiği Kestanepazarı Hafızlık Merasimi’ne Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Hafız Dr. Davut Kaya, Haseki Eğitim Merkezi Kur’an-ı Kerim Hocası Kurra Hafız Ramazan Pakdil, Ankara Kocatepe Camisi İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci, Balçova Yeşil Camisi İmam Hatibi Hafız Ahmet Yüksel, Kestanepazarı mezunu hafızlardan İzmir Hisar Camisi İmam-Hatibi Hafız İbrahim Eker, Kestanepazarı öğrencilerinden, 2009 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Hafız Yunus Emre Vural, 2012 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye Birincisi Hafız Harun Gün, 2010 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye 4.’sü Şaban Gülbiten okuyucu olarak katılacak.

İZMİR’DEN DÜNYAYA BÜYÜK KUR’AN ZİYAFETİ SUNULACAK

İzmirlilere ve televizyonları başındaki izleyicilere büyük bir Kur’an ziyafeti sunacak olan okuyucuların Kur’an tilaveti, televizyonlardan, kesintisiz bir şekilde, baştan sona canlı olarak yayınlanarak dünyaya ulaşacak. Dost Tv başta olmak üzere çeşitli televizyonlardan canlı olarak yayınlanacağı belirtilen merasim, Hafız Mustafa Efe’nin sunumuyla gerçekleştirilecek.

Hafızları yetiştiren hocalara teşekkür eden Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, Kestanepazarı’nın 5 bin 219 hafız yetiştirdiğini ve ülke bazında düşünüldüğünde bu rakamın oldukça yüksek olduğunu belirtti.

Bu merasimi kendi yurtlarında yapmayı tercih ettiklerini söyleyen Dayhan, Kur’an’a gönül veren herkesi hafızlık merasimine davet etti. Katılamayacak olanların ise Dost TV aracılığıyla merasimi izleyebileceklerini hatırlattı .
Kaynak: İHA