Brüksel’de Türkiye-Belçika İlişkileri Sempozyumu

Halk Kültür Araştırmaları Kurumu’nun Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlediği Türkiye Belçika İlişkileri Sempozyumu Brüksel’de başladı.

Kültür Merkezi Müdürü Rahmi Göktaş, HKAK Başkanı İrfan Nasrettinoğlu, Hitit Üniversitesi Rektör Vekili Osman Eğri, Brüksel Parlamentosu Milletvekili Mahinur Özdemir, Brüksel Büyükelçiliği Oya Yazar Turan sempozyumda birer konuşma yaptı. Program çerçevesinde ayrıca çeşitli akademisyenlerin el sanatlarından oluşan Karma Türk Sanatları Sergisi açıldı.

Sergi Maslahatgüzar Oya Yazar, Mahinur Özdemir ve İrfan Nasrettinoğlu tarafından gerçekleştirildi ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin konferans salonlarında üç oturum şeklinde iki gün boyunca süren sempozyumda Belçika Türkiye ilişkilerini içeren bildiriler sunuldu.

Çeşitli üniversitelere mensup 68 akademisyenin katıldığı sempozyumda Osmanlı Modernleşmesinde Belçika'nın Etkisi, Atatürk Dönemi Türkiye-Belçika İlişkileri (1923-1938) gibi pek çok sunum yapıldı.Brüksel Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Rahmi Göktaş, değerli çalışmalarını Belçika’da ilgililerle paylaşan sempozyuma katılan akademisyenlere ve programı takip eden konuklara teşekkür ederek bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Sempozyumda gerçekleşen sunumlar kısa bir süre içerisinde bir araya getirilerek İngilizce ve Fransızca olarak da yayınlanacak .