Bakan Cevdet Yılmaz’dan Hilvan’a İçme Suyu Müjdesi

Adıyaman’a gitmek üzere dün uçakla Şanlıurfa GAP Havalimanına gelen GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, burada Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinin su sıkıntısının giderilmesi için gereken desteği vereceğini belirtti.

Bakan Cevdet Yılmaz’dan Hilvan’a İçme Suyu Müjdesi
30 yıldır özellikle yaz aylarında içme suyu sorunu yaşayan Hilvan ilçesinin su sorunu Atatürk Barajından getirilecek su ve kurulacak arıtma tesisiyle birlikte sona eriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in 400 projesi arasında yer alan Hilvan'ın içme suyu ihtiyacının karşılanması ve arıtma tesisi kurulması için çalışmalar daha önce başlamıştı. Ancak, Devlet Su İşleri tarafından gerçekleştirilecek projenin ortaya çıkan ödenek sıkıntısını Vali Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’ın dün görüştüğü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz çözdü.

Adıyaman’a gitmek üzere dün uçakla Şanlıurfa GAP Havalimanına Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ile birlikte gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu karşıladı.

Karşılamanın ardından Vali Celalettin Güvenç ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, bir süre Hilvan’ın içme suyu ile ilgili projesini anlatarak Bakan Yılmaz’dan destek istedi. Bakan Yılmaz da, projenin gerçekleştirilebilmesi için gerekli ödeneğin ek bütçeden verileceği müjdesini Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık’a iletti.

Projesi tamamlanan ve DSİ tarafından Hilvan Uluyazı köyündeki Atatürk Barajı Gölü’nden alınacak su, 14 kilometrelik hatla kurulacak arıtma tesisine ve oradan da ilçeye verilecek. Önümüzdeki hafta yapılacak ihaleyle inşaat çalışmalarının yapılacağı su projesinin 7-8 ayda tamamlanarak Hilvan’ın su sıkıntısının giderileceği bildirildi.

Kaynak: İHA