Yeşilova’ya Beş Yıldızlı Semt Pazarı

İzmit Belediyesi modern şehircilik kapsamında yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor.

İzmit’te cadde ve sokak aralarında kurulan pazarların yerini daha modern kapalı pazarlar alacak. Yıl içinde birkaç farklı bölgede kapalı pazar çalışmalarını başlatan İzmit Belediyesi, Yeşilova’da pazar alanı olarak kullanılan bölgenin kapalı pazar alanına dönüştürüleceğini bildirdi. Caddelerde ve sokak aralarında kurulan pazarların yerini, daha modern ve insanları rahatsız etmeyecek sabit kapalı pazarların alacağını belirten İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kapalı pazar yerlerinin örnek semt pazarları olacağını dile getirdi. Kapalı pazar alanları ile vatandaşlarımızın alışverişini daha nezih bir ortamda yapabileceğini belirten Başkan Doğan, mevsim şartları nedeniyle olumsuz etkilenen pazarcı esnafının kapalı pazar alanları ile bu sorunun da kalkacağını söyledi.

Doğan, ”Artık caddelerde, sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanları rahatsız etmeyecek sabit semt pazarları oluşturmak istiyoruz. Kapalı pazar alanları ile pazarcı esnafımız mevsim şartlarından olumsuz etkilenmeyecek. Vatandaşlarımız da hem daha sağlıklı hem de daha düzenli bir ortamda alışveriş yapabilecek” dedi.

İzmit’in en modern kapalı pazarlarından birinin Yeşilova’da kurulacağı müjdesini veren Doğan, çalışmalar sırasında kimsenin mağdur edilmeyeceğini, pazar yerinin modern çağ standartlarına uygun bir pazar olacağını dile getirdi.

Yeşilova Mahallesi’nde bulunan mevcut pazar alanının yenilenmesi ile oluşturulacak kapalı pazar projesi 3 bin 24 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Bin 360 metrekarelik alanda kurulacak pazar yerinin yanına 130 metrekarelik idari bina yapılacak. İdari binanın içinde Zabıta Bürosu, Bebek Bakım Odası, İdari Büro, Bay-Bayan WC, Mescit ve abdesthane bulunacak. 598 bin lira maliyetli proje 6 ay içinde tamamlanacak .
Kaynak: İHA