İzci Başkandan Adanalı İzcilere Destek Sözü

Türkiye İzcilik Federasyonu’nca organize edilen "Çanakkale 57 Alayın İzinde Dedeceğim Ben Geldim" ve "Samsun Kurtuluşa İlkadım" izci kamplarına Adana Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle giden Adana İzcileri İzcilik İl Temsilcisi Seçil Binboğa ve beraberindeki liderler ve izciler, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyarette kendisinin de ortaokul ve lise yıllarında 6 yıl izcilik yaptığını ve o zamanlar düzenlenen Obabaşı kursunu başarı ile bitirip obabaşılığı yaptığını bildiren Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, izcilere her zaman destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Ziyarette İl Temsilcisi Seçil Binboğa da Adana gibi metropol bir şehirde izci evleri olmadığını izci kampları yaptırmak için yer tahsis talebinde bulundu. Aldırmaz da Merkez Parkta veya Dilberler Sekisi civarında bir izci evi ve kamp yeri tahsisi sözü verdi.

İzciler şehirlerini yöneten belediye başkanlarının izci olmasından dolayı çok sevindiklerini Obabaşı Sertifikasını da vermesi için Türkiye İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı'nı da Adana'ya davet ettiklerini söyledi.

İzciler, obabaşılığı yaptığı yıllardaki resmi de bularak federasyona gönderdiklerini başkanlarına sürpriz yapacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA