Orhan Hikmet Azizoğlu’ndan Teröre Şiirli Tepki

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) Kurucu Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Türkiye’de son dönemde tırmanan terör olaylarına tepkisini, yazdığı “Ben Yaşatanım Sen Öldürensin Ben Ölen” şiiriyle dile getirdi.

Azizoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin hızla gelişen ekonomisi istikrarlı ihracatı ve büyüme kapasitesinin dünyada takdirle izlendiğini belirterek, tüm ülkelerde dünyanın güvenliğini tehdit eden yönetimler ve terör örgütleri tarafından işlenen katliamlarla güne başlandığına dikkat çekti.

Hükümetin ve parlamentoda demokratik ve anayasal düzenlemeler yapılarak, çağdaş ve uygar dünyaya uygun evrensel demokratik hak ve özgürlükleri kapsayan değişikliklerin hayata geçirildiğinin altını çizen Azizoğlu, “Köklü ve nihai sonuca varacak anayasal reform çalışmalarına hükümet ve tüm siyasi partiler odaklanmış tüm enerjilerini daha demokratik, daha özgür, daha refah ve daha müreffeh bir Türkiye için harcamakta çoğu zaman milletvekillerinin mesaisi sabah beşte bitmekte, dış politikada başarılı diplomatik ve güvenilir politikalarla Türkiye’de söz ve karar mercii durumuna gelmiş dünyanın huzur ve barışı için umut ve güven odağı olmuşken güne önümüze şehit cenazeleri, kalbimize acı ve ızdırap veren alçak ve hain saldırılarla başladık” ifadelerini kullandı.

“Tüm dünyanın izlediği bu kirli savaşta, millet olarak hep omuz omuza durduk” diyen Azizoğlu, şunları kaydetti: “Her şehit omuzlarımıza ülke ve millet sevgisi ve birliği için tonlarca yük ve sorumluluk yükledi. Yukarıda belirttiğim dünyanın saygın güçlü huzur ve güveni için karar mercii Türkiye’sini daha ileriye götürme sevdamızı daha da arttırdı. Teröre tüm toplum ortak reaksiyon göstermeliyiz. Teröre yalnız şehit aileleri ve yakınlarının tepkisi yetmez. Terör nedeniyle köyleri boşaltılan, yaşadıkları köy, Kasaba ve şehirlerde sürekli terör baskısı altında kalan, devletin hizmetinden mahrum bırakılan hatta çocukları ellerinden alınıp dağlarda ölümlerine sebebiyet verilen Kürt anne ve babaları da büyük tepki gösterip terörü lanetlemelidir. Türkiye’de yaşayan tüm aydın yazar, akademisyen ve sanatçılar teröre karşı daha fazla duyarlı olmalı ve sonuç alıcı reaksiyonlar göstermelidirler. Yaşanan terör eylemini ve Türkiye’nin istikrarı ve huzuruna yapılan bu alçak, kirli savaşı kınıyor şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor ve terörü; ben yaşatanım sen öldürensin ben ölen şiirimle lanetliyorum.”

Azizoğlu’nun teröre tepkisini dile getirdiği “Ben Yaşatanım Sen Öldürensin Ben Ölen” başlıklı şiiri ise şöyle: “Vatan kurdu atalarımız canlarıyla hepimiz bir ve ortak İşgal ve savaşta birlikteydik kurtuluşta elimizde sancak Vatan namus ve imandı savaşımız sonunda olsa da toprak Biz vatan olduk millet olduk sen ise dağlardaki hain alçak Ulus olduk iman ettik birlikte Allah’a rehberimiz Kur’an İslam ve vatan kardeşliği idi bizim kalbimizi benliğimizi saran Sen iman Kur’an bilseydin olmazdın anaları insanlığı ağlatan Biz vatan Kur’an ve iman dedik sen ise bunlardan yoksun yok sayan Anneler babalar fidan dikti hayat ormanına Türk veya Kürt’tü Yürekleri toprak emekleri su evlatları fidandı gelecek umuduydu Oksijenleri iman sevgi yaprakları barış umut heyecan doluydu Biz evlatlarımızla barış kardeşlik ormanı kurduk sen ise onları yakan Hangi hak hukuk ideoloji veya sebep insan öldürür anlayamam Senin canları alıp vatanı parçalama alçak ihanetini kavrayamam Tarih ve insanlık sizi yargılayacak ben ihanete uğrayanım affedemem Tanımlarsak birbirimizi ben yaşatanım sen öldürensin ben ölen.”
Kaynak: İHA