Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özarslan Açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, İzmir'in 2011'deki deneyimleri ile 2020 EXPO adaylığı sürecinde daha profesyonel ve bilinçli hazırlık yaptığını söyledi.

Somali heyetinin temasları kapsamında Kuşadası'nın Davutlar beldesine gelen Özarslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, EXPO 2011 sürecine Kültür ve Turizm Bakanı adına katıldığını, süreci dikkatle takip ettiğini belirtti.

İzmir'in işi ciddiye almasından gurur duyduklarını ifade eden Özarslan, ''EXPO 2011 sürecine Kültür ve Turizm Bakanı adına katılan birisi olarak şunu söyleyebilirim. 2020 sürecini İzmir daha da profesyonel ve daha organize şekilde yürütüyor. Bundan gurur duyuyoruz'' dedi.

Amaçlarının EXPO 2020 sürecinde uluslararası destek sağlamak olduğunu söyleyen Özarslan, Türkiye'nin beş adayın bulunduğu yarışta avantajlı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin önder rolü her alanda kendisini hissettiriyor. Yapılan uluslararası toplantılar, Somali örneğinde olduğu gibi, uluslararası camiada takdir görüyor. Onun için hem EXPO süreci için söylüyorum hem de diğer uluslararası organizasyonlar ve girişimler için; geçmişle kıyasladığımızda son derece başarılı işlere imza atılmış vaziyette. Bu sürecin başarıya ulaşmaması için hiçbir neden yok.

Rakiplerimiz ciddi. Onlar da kendi ölçülerinde büyük çabalar sarf ediyorlar ama, ben bu organizasyonda EXPO sürecini hiçbir zaman yaşamamış olan Türkiye'nin daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Türkiye bir deneyim kazandı 2011 sürecinde. İnşallah, sonucun olumlu olacağını düşünüyorum.' '
Kaynak: AA