Manisa Valisi Daşöz Tümülüsleri Gezdi

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli ilçesi sınırları içinde yer alan ve Bintepeler olarak bilinen tümülüsleri gezdi.

Daşöz, buradaki incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manisa'nın çok önemli zenginliklerinin bulunduğunu, bunlardan birinin de Anadolu'nun Piramitleri diye adlandırılan Bintepeler olduğunu belirtti.

Manisa'nın tarihi ve turizm değerlerini harekete geçirmek amacıyla Manisa'da turizm seferberliği projesi başlattıklarını, bu kapsamda bütün değerlerin tanıtımı ve turizm altyapısının geliştirilmesi gibi çok yönlü çalışmalar yapılacaklarını dile getiren Daşöz şöyle konuştu:

''Manisa'mızın çok önemli zenginlikleri var. Bunların bir kısmı antik dönemlere ait, bir kısmı da kendi tarihimizle ilgilidir. Manisa aynı zamanda bir şehzadeler şehri. Yöremizde çok sayıda antik şehir, tarihi kalıntılar ve tarihi eserler var. Salihli ve Gölmarmara bölgemiz Lidyalıların başkenti olan bir bölge. Burada Sardes, Cimnazyum ve Artemis var. Bintepeler var. Bintepeler Anadolu'daki piramitlerimiz. Piramitlerin içinde Lidya kralların mezarları bulunuyor.''

Bintepelerin tanıtımının büyük önem taşıdığını anlatan Daşöz, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bintepelerin çevresinde çok yoğun tarımsal faaliyet var. Ayrıca burada ekolojik tarım yapan köylerimiz var. Dolayısıyla burada agro turizm ile kültür ve tarih turizmini birleştirerek buraların çok izlenir, gezilir ve aranılır yerler olmasını hedefliyoruz.

Akhisar'da bir antik kentimiz var. Şehzadeler şehri olarak Manisa'nın çok önemli bir değeri var. Kula, peri bacaları ve volkanizmasıyla ve evleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca Demir Köprü Barajı'nın kenarında 26 bin yıl öncesine ait ayak izleri mevcut. Buralar çok potansiyel ama bakir, yeterince bilinmeyen yerler. Bu alanları turizmin içine kattığımızda Ege bölgesi turizmi için de bir anlam ifade edecek. Yöremizde turizm hareketliliği daha da artacaktır.''

Muhabir: Muammer Kökçüoğlu

Yayıncı: Bahri Okumuş
Kaynak: AA