Tekstil Malzemeleri Hırsızlığı Çetesi Çökertildi

İstanbul’da araçlara yüklenmiş veya yüklenmek üzere dükkan önüne bırakılan tekstil malzemelerini çalan hırsızlık çetesi, düzenlenen operasyonla çökertildi.

İstanbul’un çeşitli semtlerinde araçlara yüklenmiş veya yüklenmek üzere dükkan önüne bırakılmış tekstil malzemelerinin çalınması ile ilgili polis tarafından çalışma başlatıldı. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızlıkların meydana geldiği tekstil atölyelerinin önlerinde önlem alırken, işyerlerinin güvenlik kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Görüntülere göre şüphelilerin geldikleri minibüs ile işyeri önündeki tekstil malzemelerini apar topar çaldıkları belirlendi. 24 farklı hırsızlık olayı belirleyen ekipler, çeteye yönelik operasyon başlattı. Operasyon sırasında polis ile şüpheliler arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı. Yaşanan kovalamaca polis kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken, şüpheliler kovalamaca sırasında çaldıkları küp şeker dolu kolileri polis aracının önüne fırlatarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. Ancak kaçan şüphelilerin kısa bir süre sonra kaza yapması sonucu Murat C.K., Erol Y., Taci C. yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin çaldığı tekstil malzemelerini pazarlarda sattığı iddia edilen Ayten K., Hatice K., Hülya C. ve Cahide B. de gözaltına alındı

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları tamamlanan 7 kişinin 3 ay içerisinde 4 ayrı kişiye ait yaklaşık 1 milyon lira değerinde tekstil malzemesini çaldıkları belirlendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 7 kişi adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA