Kadın Muhtar, Polisler İçin Sahnede Fal Baktı

Amasya’nın tek kadın muhtarı Asuman Topuz, bir polis memurunun yazdığı dolandırıcılık olaylarını konu edinen tiyatroda sahnede fal baktı.

Kadın Muhtar, Polisler İçin Sahnede Fal Baktı
Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından hazırlanıp polis memuru Mehmet Uymaz’ın senaryosunu yazdığı “İçimizde Yaşayan Zehirli Kaktüs” adlı oyun Saraydüzü Kışlası’nda sahnelendi.Dolandırıcılık olaylarını konu edinen 2 perdelik oyunun ilk bölümünde dolandırılan bir ev hanımını, ikinci bölümünde ise vatandaşları dolandıran falcı kadın tiplemesini canlandıran evli ve 3 çocuk annesi Gümüşlü Mahallesi muhtarı Asuman Topuz (54), ilk defa çıktığı sahnede gösterdiği performansıyla beğeni topladı.Toplum Destekli Polislik Şubesi görevlilerinin mahallesinde sürdürdükleri bilgilendirme çalışmaları esnasında kendilerine tiyatro oynayabilecekleri önerisinde bulunduğunu belirten Asuman Topuz İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Güvenlik şubede görevli Mehmet Uymaz senaryo hazırladı. Komşu mahalleden daha önce tiyatro yönetmenliği yapmış İbrahim Koçak yönetmenliğini üstlendi. Diğer mahallelerden memur, ev hanımı ve öğrenci arkadaşlara teklif götürdük. Kabul ettiler. 2 ay boyunca çalışıp oyunu sahneledik. İlk defa bir oyunda rol aldım. Amacım dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken tedbirlere dikkat çekmekti” dedi.

İsmail Gerdan, Müslüm Bayram, Buse Keleşoğlu, Elnare İsmailova, Nazan Kılavuz ile Sabite Çeliköz’ün de rol aldığı oyunun sonunda emeği geçenlere plaket verildi.

Oyunu Vali Yardımcıları Hakan Kubalı ile Suat Seyitoğlu, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Emniyet Müdürü Ayhan Acet, diğer yetkililer ve vatandaşlar izledi.Farklı taktiklerle masum vatandaşların dolandırıldıklarına dikkat çeken Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Acet, “Bilhassa dolandırıcıların vatandaşlarımızı telefonla arayarak telefon sim kartlarının kopyalandığını, terör örgütlerince kullanıldığını, telefonlarından suça bulaşmış şahısların arandığını, asker, polis, savcı, hakim eşlerinin taciz edildiğini bildirerek vatandaşlarımızın korku ve telaşa sevk edilmektedir. Bu korku ve telaş içindeki vatandaşlarımızdan operasyon düzenleneceği iddia edilerek kontör ve para istenmektedir. Vatandaşlarımızın da bunlara inanıp kontör ve para gönderdikleri, hatta bankadaki paralarını terör örgütlerinin eline geçmiş denilerek hesap numaralarına aktardıkları son zamanlarda karşılaştığımız olaylar arasındadır. Buna benzer olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgilendirmemize rağmen, hala maruz kaldıkları görülmektedir” diye konuştu.

Acet, sahnelenen oyuna dolandırıcılık olaylarına karşı farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ve başarılı bir sonuç alınacağına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA