Fetih 1453 Filminin Başrol Oyuncusu Devrim Evin Göksad'da Söyleşiye Katıldı

Fetih 1453 filminin başrol oyuncusu Devrim Evin, Gölbaşı Kültür ve Sanat Derneği'nde kendisi için düzenlenen söyleşiye katıldı.

Fetih 1453 Filminin Başrol Oyuncusu Devrim Evin Göksad'da Söyleşiye Katıldı
Ünlü Oyuncu Evin, burada yaptığı konuşmada, memleketi olan Gölbaşı'nda 7 yaşında ayrıldığını belirterek babasının emekli bir polis memuru olduğunu söyledi.

Evin, İlçeye her yaz mutlaka geldiğini ve Hamzalar köyündeki akrabalarını, ailesini ziyaret ettiğini belirterek bugün burada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Evin, şunları kaydetti:

''Tiyatroya ben de böyle bir sanat derneği oluşumunda başladım. Her bulduğum noktayı bir yere getirerek bu seviyeye ulaştım. Gençler olarak böyle bir derneğe sahip çıkılmalı. Bu oluşumları yükseltecek gençlerdir.''

Tiyatronun özelleşmesi konusuna da değinen Evin, şunları anlattı:

''Tiyatronun özelleşmesi demek işte bu mesleği icra eden sanatçıların zoruna gidiyor, kaba tabirle maaşlarını alamayacaklar gibi bir kanı var toplumda. Ama sanatçılar için asıl sorun o değil. Ben size gerçeği söyleyeyim. Devlet Tiyatrosu, operası ya da balesi bir yere organizasyona gittiği zaman biletler 2-3 liradan satar, biz daha dün Adana, Gaziantep'te oynadık, fakat bir özel tiyatro minimum 30-40 liradan oynatır aynı oyunu. Neden- Çünkü o insanların konaklaması, yemesi içmesi için ekonomi gereklidir, bundan dolayı bilet fiyatları artar.

Devlet tiyatrosunda ise bu giderler olmaz, sadece burada amaç o oyunu halka götürmektir. Devletin korumasından sanat alındığı zaman, özelleştirildiğinde, başka şehirdeki vatandaşlar bu oyunu görmese de olur diyebilirsiniz. Tiyatro özelleşince oyuncular, bizler, mesleği mi bırakırız- Tabiki hayır, devam ederiz. Hatta aldığımız para daha da fazlalaşır. Halk sadece tiyatro izlemekte zorlanacak, halkın bu noktada bilinçlenmesi gerekli.' '
Kaynak: AA