Muş'ta Sütten Zehirlenme İddiaları

Muş’ta sütten zehirlendikleri iddiasıyla hastaneye getirilen öğrenci sayısı artıyor.Hastaneye gelen Vali Yardımcısı Fatih Demir, zehirlenmenin söz konusu olmadığını söyledi.

Muş'ta Sütten Zehirlenme İddiaları
Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu’ndaki zehirlenme iddialarının ardından Muş’taki bazı okullarda da benzer vakalar yaşanmaya başlandı. Ambulanslarla Muş Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi acil servislerine kaldırılan çocuklar tedavi altına alındı. Hastaneye gelerek konuyla ilgili bilgi alan Vali Yardımcısı Fatih Demir, daha sonra basın toplantısı düzenlendi.

Başhekimlik odasında açıklamalarda bulunan Fatih Demir, tetkiklerde olumsuz bir bulguya rastlanmadığını kaydetti.

Sütlerin öğlen saatine yakın dağıtıldığı için hazımsızlık probleminin baş gösterdiğini ifade eden Fatih Demir; “Öğrencilerimiz, bugün saat 11:30 sıralarında uzun ömürlü 200 mililitrelik kutu sütlerini içmişler. Bu saat, öğlen vaktine yakın olduğu için öğrencilerimizin acıkmaya başladığından dolayı hazımsızlık söz konusu olup, buna bağlı şişkinlik belirtileri görülmüştür. Ayrıca yapılan tetkikler sonucu olumsuz bir bulguya rastlanmamıştır. Çocuklar psikolojik olarak birbirlerinden etkilenmiş, bu tür şikayetlerde bulunmuşlardır. Birkaç öğrencimizin bu tip şikayetleri arkadaşlarını da etkilemiştir” dedi.

Sütün çocukların gelişiminde ve büyümesinde en önemli gıdalardan biri olduğunu vurgulayan Demir, süt dağıtımına aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Sağlık Müdürlüğü’nün belirleyeceği saatlerde süt dağıtımı yapılacağını altını çizen Demir, süt dağıtılacak saatin çok önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Öte yandan Çöğürlü Köyü İlköğretim Okulu’ndan gelen öğrenciler taburcu edilirken, çeşitli okullardan öğrenciler de benzer şikayetlerle hastanelere getirildi.

Ambulanslarla acil servislere getirilen çocuk sayısı arttığı için bazı çocuklar servislerde tedavi altına alındı .
Kaynak: İHA