Danişment Köyü’nde Kadına Şiddeti Önleme Semineri

Balıkesir’in Balya ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde başlatılan kadına şiddeti önlemeye yönelik seminerlerin bu haftaki durağı Danişment köyü oldu.

Danişment Köyü’nde Kadına Şiddeti Önleme Semineri
Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar” projesi kapsamında ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Danişment köyünde düzenlenen seminer büyük ilgi gördü. Danişment köyünde İl Emniyet Müdürlüğü, Baro ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden uzmanların konuşmacı olarak katıldığı seminere yaklaşık 200 vatandaş katıldı.

Seminerde kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mücadele yöntemleri anlatılırken, köylü bayanlar uzmanları soru yağmuruna tuttu.

Danişment’liler yeni kanun ve yönetmelikler hakkında bilinçlenirken yakında Balya’da kurulacak “Kadın Danışma Merkezi” hakkında da bilgi almayı ihmal etmediler. Köy muhtarı Ertuğrul Danışan’ın ve ihtiyar heyeti üyelerinin de izlediği toplantıya katılan 2 özürlü vatandaşın yazdıkları şiirleri okuması da alkış aldı. Eğitim toplantılarının her hafta bir başka köyde olmak üzere devem ettirileceğini bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Balbal, konuşmacı ve katılımcılara teşekkür etti. Konuklara öğlen yemeği yediren köy muhtarı Ertuğrul Danışan da, seminerin köylüler için çok yararlı olduğunu bildirdi .
Kaynak: İHA