Çay Üreticileri Eylem Yaparak Özel Sektöre Tepki Gösterdi

Rize’de çay üreticileri, Cumhuriyet Meydanı'nda eylem yaptı.

Çay Üreticileri Eylem Yaparak Özel Sektöre Tepki Gösterdi
Alana çay döken üreticiler, AK Parti Rize İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istedi.Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Çay Üreticileri Sendikası üyeleri, çay alımlarındaki sınırlamalar ile özel sektör kuruluşlarının 1 lira 10 kuruş olarak açıklanan taban fiyatın altında 66,5 kuruşa çay satın almalarına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Sendika Başkanı Recep Memişoğlu, özel sektör çay fabrikalarının üreticilerin iyi niyetini kullanarak düşük fiyata çay aldığını belirtti.

Memişoğlu, “Üreticiyi kendisine mahkum gören özel sektörlerden şikayetçiyiz. Çayda uygulanan kota ve kontenjan nedeniyle üretici çayını özel sektöre satmak zorunda kalıyor. Çaylarımızı Çaykur’a satamıyoruz. Bir yetkili gelip bizimle ilgilenmiyor. Özel sektör taban fiyatın altına 66,5 kuruşa çay alıyor. Özel sektör alım politikasını değiştirene kadar ve çayda kota uygulamalarında iyileştirme yapılana kadar eylemlerimiz sürecek.” dedi.

100 kişilik grup, konuşmaların ardından AK Parti Rize İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet güçleri tarafından oluşturulan barikata takılan üyelerle polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Geçişlerine izin verilmeyen grup, çelengi kırarak tepkilerini dile getirdi. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.