Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü

Siverek'te Tapu ve Kadastro Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlçe Tapu Müdürü Memduh Demir, beraberinde kurumun bazı çalışanlarıyla Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu'nu makamına ziyaret edip, bir süre sohbet etti.

Tapu Kadastro Teşkilatı'nın tarihi hakkında Hersanlıoğlu'na bilgi veren Demir, teşkilat olarak vatandaşa en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade etti.

Hersanlıoğlu da kurumun 165. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

- ''Aile içi Şiddet ve Çocuk'' projesi

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürülüğü'nce yürütülen ''Aile içi Şiddet ve Çocuk'' projesi kapsamında Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nda oluşturulan çok amaçlı salon hizmete açıldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Sarmış, törende yaptığı konuşmada, aile içinde yaşanan şiddetten en çok çocukların etkilendiğini belirterek, ailelerin öğretmenlerle iletişim halinde olması gerektiğini söyledi.

Okul Müdürü Mehmet Göbek ise slayt eşliğinde proje kapsamında yürütülen çalışmaları anlattı.

-Ceylanpınar'da ''İş Sağlığı ve Güvenliği'' toplantısı

Öz Orman - İş Sendikası'nca TİGEM Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğü'nde çalışan üyelere yönelik ''İş Sağlığı ve Güvenliği'' toplantısı düzenledi.

Sendikanın Genel Başkanı Settar Aslan, Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı kunuşmada, tarım işçiliğinin zor şartlar altında yapıldığını belirtti.

Çalışma şartlarının zorluluğunun farkında olduklarını ifade eden Aslan, bu konuda yeni düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Toplantıya, sendika üyeleri katıldı.

Kaynak: AA