‘Anılarla Alanya’ Kitabının Tanıtımı Yapıldı

Alanya Kültür ve Sanat Vakfı (ALSAV) ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ’nın katkılarıyla hazırlanan ‘Anılarla Alanya” kitabının tanıtımı yapıldı.

‘Anılarla Alanya’ Kitabının Tanıtımı Yapıldı
Başta Evliya Çelebi olmak üzere pek çok bilim adamının Alanya ile ilgili hatıraları, gözlemleri ve araştırmalarından derlenen kitap, 28 farklı kaynaktan toplanan bilgilerle hazırlandı. Kitabın tanıtım toplantısına Merkez Valisi Can Direkçi, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Eski Antalya Milletvekili Cengiz Aydoğan, Eski Alanya Kaymakamı Cengiz Gökçe katıldı.

ALSAV Başkanı Faruk Koçak ALTSO’nun verdiği destek nedeniyle teşekkür etti. Tarihi İpek Yolu’nun en önemli liman kentlerinden birisi olduğunu belirten Koçak, tarih boyunca bütün seyyahların uğramak istedikleri bir kent olduğunu kaydetti.

Bu nedenle tarih boyunca eser bırakan birçok seyyahın kitaplarında Alanya ile ilgili bölümler yer aldığını ifade eden Koçak, “Elimizde, Evliya Çelebi, Piri Reis, Karamanlı Ahmet Çelebi başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı araştırmacıların Alanya hakkındaki araştırmaları ve değerlendirmeleri vardı. Kitapta merak edilen çok sayıda bilgiye yer verdik. Örneğin Atatürk’ün Alanya’ya gelişi, Alanya adının ilk kez 1539 yılında Karamanlı Ahmet Çelebi tarafından kullanılmasını verebiliriz. Bunun yanı sıra çok sayıda Alanyalı alimin ismine rastlayabileceğiniz, Cumhuriyet dönemine kadar elde edilen çalışmaları derledik.” dedi.

Kitap tanıtımında konuşan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan da ALSAV’ın bugüne kadar yaptıkları çalışmaların Alanya tarihine ışık tuttuğunu ifade etti.

Aydoğan, oda olarak ALSAV’ın yaptığı tarihsel araştırmaların kitap haline getirilerek geleceğe taşınmasına katkı yaptıklarını söyledi.

Aydoğan kitabın 2 bin adet basıldığını ve talep edenlerin ALSAV’dan temin edebileceğini sözlerine ekledi.Tanıtımın ardından katılımcılar, aldıkları kitabı ALSAV Başkanı Koçak’a imzalattı .