Memiş Hoca Uyardı: Kırmızı Giymeyin

Memiş Hoca, "kırmızı giymeyin" uyarısında bulunarak, "İnsanların bir kısmı belki size hased (kıskançlık) duygularıyla size yoğunlaşabilir. Siz belki benim neyim var diyebilirsiniz ama o insan sizin bir özelliğinizi fark edebilir o anda" dedi.

Memiş Hoca Uyardı: Kırmızı Giymeyin
Memiş Hoca, 'kırmızı giymeyin, nazare gelirsiniz ' uyarısında bulunarak, 'İnsanların bir kısmı belki size hased (kıskançlık) duygularıyla size yoğunlaşabilir. Siz belki benim neyim var diyebilirsiniz ama o insan sizin bir özelliğinizi fark edebilir o anda ' dedi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Seda Sayan'ın sunduğu Beyazın Sultanı programının bugünkü bölümüne Memiş Hoca konuk oldu.

Medyum Memiş, Seda Sayan'ın kıyafetine, 'Maşallah Allah muradınıza erdirir inşallah. Yeşil giymişsiniz, murattır ' yorumunu yaptı.

Bunun üzerine Seda Sayan da, 'Kırmızı giydiğimde hocam çok kızıyor, bugün yeşil giydim sevdi beni ' dedi.

'KIRMIZI GİYERSENİZ NAZARA GELEBİRSİNİZ '


'Renklerin gerçekten anlamı vardır ' diyen Memiş Hoca, 'Ama ben genellikle kırmızı hiç tavsiye etmiyorum. Kırmızıyı hanımlar çok sever. Allah kırmızın şerrinden korusun ' ifadelerini kullandı.

Kırmızının dikkat çeken bir renk olduğunu dile getiren Memiş Hoca şunları söyledi:

'Kırmızı giydiğinizde insanların dikkatini çekiyorsunuz. Bu dikkat çektiğiniz insanların bir kısmı belki size hased duygularıyla yoğunlaşabilir. Siz belki 'benim neyim var' diyebilirsiniz ama o insan sizin bir özelliğinizi fark edebilir o anda. Kaşınıza, gözünüze dikkat edebilir, saçınızın boyasına dikkat edebilir. Yani nazara gelebilirsiniz.

Bazı insanlar der ki, 'Benim neyim var da neyime nazar değsin', öyle demeyin. Eğer ilim sahibiyse ilmine nazar değebilir. Sesi çok güzelse sesine nazar değebilir. Güzelliği varsa, buna nazar değebilir. Çok iyi araba kullanıyordur, buna nazar değebilir. Çok iyi bir hatiptir, buna nazar değebilir, çok zekidir, buna nazar değebilir. Yani biz bunlardan kendimizi korumak mecburiyetindeyiz. Neyden şer bildiğimiz gözlerden. '

'Nazarı illaki başka insanlar yapmaz ' ifadesini de kullanan Memiş Hoca, insanın kendine de nazar değdirebileceğini söyledi. Memiş Hoca, 'Cin varlığı da vardır, onlar da nazar eder ' dedi. BEYAZ GAZETE