Vali Kahraman ve Başkan Uğurlu Makedonya Heyetini Uğurladı

Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve Belediye Başkanı Dr. Kamil Uğurlu, 735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri nedeniyle Karaman'a gelen Makedonya heyetini uğurladı.

Vali Kahraman ve Başkan Uğurlu Makedonya Heyetini Uğurladı
Grup adına konuşan Merita Mustafova, 735. Karaman Türk Dil Bayramı'na davet edildikleri, atayurtlarını ve Karaman halkını tanıdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Mustafova, iki bölge arasında gönül köprüsü kurulduğunu, ilerleyen zamanlarda bu gönül köprüsünün daha da güçleneceğini umduklarını dile getirdi.Karaman’a gerçekleştirdikleri unutulmaz ziyaretle ilgili açıklama yapan Umutyolu Derneği Başkanı Eyyup Eyyup da yaptığı açıklamada, "735. Karaman Türk Dil Bayramı etkinliklerine bizlerin de davet edilmesi bizi son derece mutlu etmiştir. Makedonya'da gençler zor şartlar altında Türkçe öğrenmeye çalışıyorlar. Bu tür ziyaretlerin Makedonyalı gençlerin Türkçe eğitimine büyük katkısı olacaktır.” dedi.

Eyyup, Karaman halkının çok sıcak, samimi ve misafirperver olduğunu ve kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini söylerken, Karaman halkını da Makedonya'ya beklediklerini sözlerine ekledi.Vali Kahraman ve Başkan Uğurlu, misafirleri ile tek tek ilgilenirken, “Bu değerli kardeşlerimizden ayrılmak zor, bir parçamız onlarla birlikte gidiyor. Gittiğiniz yerlere Karamanlı kardeşlerinizin selamını iletin." diyerek hayırlı yolculuklar diledi.