Türkiye Finans'a 350 Milyon Dolarlık Murabaha Sendikasyonu

Türkiye Finans, 350 milyon dolarla katılım bankacılığının en büyük murabaha sendikasyonlarından birisine imza attı.

15 ülkeden 29 bankanın oluşturduğu konsorsiyumun liderliğini ABC Islamic Bank, HSBC, Noor Islamic Bank ve Standard Chartered Bank üstlendi. Türkiye Finans, murabaha sendikasyonu ile öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara destek verecek. Murabaha sendikasyonun imza törenine Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, ABC Islamic Bank Türkiye Temsilcisi Muzaffer Aksoy, HSBC Küresel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Selim Kervancı, Noor Islamic Bank CEO’su Hussain Al Qemzi ve Standard Chartered Bank Avrupa, Afrika ve Güney Asya Sorumlusu Hiren Singharay katıldı.

Sendikasyon, 251,5 milyon dolar ve 76,5 milyon euro olmak üzere toplamda 350 milyon dolarla Katılım Bankacılığı sektöründe bugüne kadar yapılan en büyük murabaha sendikasyonu olma özelliği taşıyor. Kredinin vadesi 1 yıl, kâr oranı ise 6 aylık Libor / Euribor + yüzde 2 olarak belirlendi. Avrupa ve Körfez Bölgesi’nin önemli bankalarının katıldığı konsorsiyuma Kuveytli Warba Bank da ilk kez dahil olarak Türk sendikasyon piyasasına giriş yaptı.

29 bankanın Türk ekonomisi ve Türkiye Finans’a güvenerek murabaha sendikasyonu ile Türkiye’ye yatırım yaptığına dikkat çeken Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl, katılım bankacılığı alanında hayata geçen en büyük murabaha sendikasyonuna imza atmıştık. Bu yıl da sendikasyon için bankalara mart ayında yetki verdik. İki ay gibi kısa bir zamanda talepleri topladık. Geçtiğimiz yıl 19 olan katılımcı banka sayısı, bu yıl 29’a yükseldi. Bu durum, uluslararası piyasaların Türk ekonomisine ve bu yıl Fitch tarafından değerlendirildikten sonra Türkiye’de en yüksek kredi notuna sahip beş bankadan biri olan Türkiye Finans’a güvenlerini gösteriyor. Aynı zamanda Türk bankalarının uluslararası gücünü ve itibarını da gözler önüne seriyor. Türkiye Finans olarak, bu sendikasyonu öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara, uygun maliyet ve şartlarda kullandıracağız. "