Yunus Emre Hoşgörü Sofrası, Dualarla Açıldı

Karaman il protokolü ve vatandaşlar, 735. Türk Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında dualarla açılan Yunus Emre Hoşgörü sofrasında buluştu.

Yunus Emre Hoşgörü Sofrası, Dualarla Açıldı
Yunus Emre Cami yanındaki alanda ‘Kapımız açıktır girene, lokmamız helaldir yiyene’ özdeyişi ışığında oluşturulan sofrada bir araya gelenler, ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ diyen Hz. Yunus Emre'nin diyarında Yunus Emre Camisi'nin bahçesinde Yunus Emre Hoşgörü Sofrası'nın düzenlenmesinin oldukça manidar ve güzel bir davranış olduğunu ifade etti.

Hz. Yunus’un açtığı yolda yolcu olmanın amaçları olduğunu belirten Karaman Valisi Süleyman Kahraman, “Gönül öyle geniş bir coğrafya, öyle güzel bir iklim ki bir ufka benzer. Gönül dünyasının ne sonu vardır ne de sınırı. Hz.Yûnus bu gönül ikliminin hizmetkârıdır ve bizler O’nun yürüdüğü yolda yolcu olmanın gayretindeyiz. Dileğimiz ve duamız O’nun dile getirdiği sevginin, saygının, hoşgörünün tüm gönülleri kuşatmasıdır. Bu sofrayı bu dilekle kurduk. Amacımız sadece bir yemek organize etmek değil. Bu işin zevk-i selim boyutu. İstedik ki aynı duyguları paylaştığımız gibi aynı sofranın etrafında bir araya gelelim. Dostluğumuz daha bir güçlensin, gönüllerimiz daha çok yaklaşsın birbirine. Aynı çorbaya kaşık salladığımız gibi aynı duygulardan, aynı topraktan beslendiğimizi yeniden ve bir kez daha fark edelim.” dedi.

TÜRKÇE PARKI’NDA ESKİ EL SANATLARI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Türk Dili Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkçe Parkı’nda açılan El Sanatları Sergisi de Karamanlıların ilgisini çeken farklı bir etkinlik oldu. Vatandaşlar eski el sanatlarının görücüye çıktığı çarşıda unutulmaya yüz tutmuş bakır işlemeciliği, sedef işlemeciliği, keçecilik gibi birçok mesleğin püf noktalarını, ortaya çıkan ürünleri işin ustalarından öğrendi. Karaman’a Ankara’dan belirli periyotlarla gelen ve bulunduğu sektördeki işyerlerini ziyaret eden Mehmet Türk, ilin son zamanlardaki programlarla adından sıkça söz ettirdiğini dile getirerek eski el sanatlarının yapımının ve ürünlerinin sergilendiği çarşının güzel olduğunu belirtti.

Ailesinin de yanında olmasını çok istediğini kaydeden Türk, gelecek sene yapılacak etkinliklere programını yaparak yakınları ile gelmeyi düşündüğünü söyledi .