Siirt ve Batman Valileri Kurtalan'da İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak ile Batman Valisi Ahmet Turhan, Kurtalan ilçesinde incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Musa Çolak ve Batman Valisi Ahmet Turhan'ın Kırsal Kalkınma Programı Projesi kapsamında, yürütülen çalışmaları yerinde görmek ve incelemek üzere, Yunuslar mezrasındaki model sera tesisleri, yağ fabrikası ile süt sığırcılığı tesislerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldığı bildirildi.

Vali Turhan, incelemeleri sırasında yaptığı konuşmada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın kırsal kalkınma projeleri ile çiftçilere önemli imkanlar sunulduğunu belirterek, kurulan modern tesislerde üreticilerin, ürettikleri mallarını hiç bir sorun yaşamadan pazarladıklarını belirtti.

Üreticileri kutlayan Vali Turhan, Batman'da da çiftçilerin böyle tesisler kurmaları için gerekli çalışmaların başlatılacağını bildirdi.

Vali Turhan'ı Siirt'e konuk etmekten onur duyduğunu belirten Vali Musa Çolak, şunları kaydetti:

''Siirt tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştirilen projelerle kalkınıyor. Tarım ve hayvancılık Siirt için lokomotif bir sektördür. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi ve müteşebbislerin ekonomik şartlarının iyileştirilmesi ve artırılması için sürekli proje üretiyoruz. İlimizin ekonomisinin can damarı olarak görünen tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için devlet olarak, çiftçilerimize her türlü destek ve katkı yapılmaktadır. Hatta yüzde 70'e varan hibe destek programları bulunmaktadır. Tarıma dayalı yapılacak her projeye destek vereceğim. Çünkü Siirt'in kalkınması, gelişmesi ancak tarım ve hayvancılıkla gerçekleşecektir.''

İnceleme programına, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Batman Bölge Müdürü Süleyman Çalık, Kurtalan Kaymakamı Abdulhalim Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, Sağlık İl Müdürü Erol Ömür Emre ve diğer yetkililer de katıldı .
Kaynak: AA