Salihli’de Engellilere Yönelik Atletizm Şenliği

Manisa’nın Salihli ilçesinde Engelliler Haftası kutlamaları çerçevesinde zihinsel engelli öğrencilere yönelik atletizm şenliği düzenlendi.

Salihli’de Engellilere Yönelik Atletizm Şenliği
Salihli Ramiz Turan Stadyumu’nun da Uluslararası Özel Olimpiyatlar Türkiye Temsilciliği tarafından yapılan yarışmalarda kentteki özel eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezlerindeki zihinsel engelli öğrenciler yarıştı. Yarışmaların sonunda katılan herkese madalya verildi.

Salihli Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Gürcan Demir, bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirterek, "Burada yarışan öğrencilerimize her yönde yardımcı olacağız. Her zaman onlarla birlikte olacağız. Yarışmalarda dereceye girmek değil, yarışmak önemli idi" dedi.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz ise, engellilerin birey olarak özgürce toplum yaşamına katılmaları için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların sonunda koşuya katılan 100 zihinsel engelli öğrencilere CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Sungur ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Arslan tarafından madalya verildi.

Yarışmayı zihinsel engelli çocukların aileleri de izledi .
Kaynak: İHA