Diyarbakır'da 14 Mayıs Eczacılık Günü Kutlaması

11. Bölge Diyarbakır Eczacılar Odası Başkan Yardımcısı Rojda Yılmaz, ''14 Mayıs Eczacılık Günü'nü, kutlamak yerine, sorunlarımızı daha yüksek sesle haykıracağımız gün olarak görüyoruz''dedi.

14 Mayıs Eczacılık Günü dolayısıyla Green Park Oteli'nde basın açıklaması düzenlendi.

Burada bir konuşma yapan Rojda Yılmaz, İlaç Fiyat Kararnamesi'nde yer almasına rağmen ilaç sanayisi stok zararlarının hala karşılanmadığını belirtti.

Yılmaz, binlerce eczacının içinde bulunduğu borç batağından kurtulmasının tek bir çözümü bulunduğunu ifade ederek, bunun da kutu başına meslek hakkı olduğunu söyledi.

Bu hakkın karşılanması için ilaç sanayisince bir kaynak oluşturulması ve bu yönde bir düzenlemenin Sağlık Bakanlığı'nca hazırlanmasını talep ettiklerini anlatan Yılmaz, ''TBMM'ye gelmesini beklediğimiz 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un bir an önce yasallaşmasını bekliyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını değiştiren kanun hükmünde kararname ile meslek alanımızı düzenleyen İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü kaldırılmış, yerine İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu kurulmuştur. İlaç alanının tek yetkilisi ve sorumlusu olan eczacının bu kurum içindeki yerinin bir an önce düzenlenmesi de taleplerimiz arasında yer almaktadır. Tüm bu taleplerimizin takipçisi olduğuna inandığımız meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Günü'nü kutlarız'' diye konuştu.

Öte yandan programa katılan Barış ve Demokrasi Partisi Muş Milletvekili Demir Çelik, eczacıların sorunlarını dinleyerek bir konuşma yaptı .
Kaynak: AA