Cumhurbaşkanı Gül: “Şanlıurfa, Her Bakımdan Çok Zengin Bir Yer”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül: “Şanlıurfa, Her Bakımdan Çok Zengin Bir Yer”
Hilton Garden Inn Otel’de verilen akşam yemeğine Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seydi Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Zeynep Karahan Uslu, Kasım Gülpınar, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve çok sayıda davetli katıldı

Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, “Şanlıurfa deyince aklımıza Peygamberler şehri geliyor. Türkiye’nin her tarafında, burayı görende germeyende burayı öyle biliyor. Gerçektende birçok peygamberin tarih süresi içerisinde gelip geçtiği, iz bıraktığı insanlara güzel şeyleri öğrettiği bir ilimiz burası. Ama Şanlıurfa’nın tarihine baktığımızda, her geçen gün yeni şeyler öğreniyoruz ve insanlığın en eski ayak izlerinin burada olduğunu öğreniyoruz. 12 bin yıl önce insanın burada yaşadığını ve onların eserlerinin ortaya çıktığını Göbeklitepe dediğimiz yerde, bu kadar eski insanlığın izi dünyanın her hangi bir yerinde bulunmamış bir il. Dolayısıyla Şanlıurfa, her bakımdan çok zengin bir yer. Bir çok medeniyetler gelmiş geçmiş, bir çok imparatorlar intiza olmuş. Hz. Ömer burayı İslam’ın toplumu yapmış büyük halife. Bugün de aynı şekilde, ülkemizin en değerli illerinden biridir” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Gül, Şanlıurfa’ya yardımları bulunan iş adamlarına plaket takdim etti. Akşam yemeğinin geri kalan bölümü basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

Kaynak: İHA