Uluslararası Okullar Münazara Yarışmasını Bükreş Koleji Kazandı

Romanya'da bulunan uluslararası okullar arasında düzenlenen İngilizce ‘Münazara Yarışmasını’ Türk müteşebbislerin kurduğu Lumina Eğitim Kurumları’na bağlı Uluslararası Bükreş Koleji (ISB) öğrencileri kazandı.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası okullar arası münazara yarışmasına ISB evsahipliği yaptı.

Yarışmaya, Romanya'da bulunan uluslararası; BSB, IBSB, Mark Twain, Cambridge School ve ISB okul öğrencileri katıldı.

Her okulun, 5 öğrenciden oluşan takımlar halinde temsil edildiği münazaraya katılan ekipler 7 saat boyunca dereceye girebilmek için yoğun çaba harcadı.

Son oturumda finale kalan ISB ve BSB takımları bu kez şampiyonluk için yarıştı. Yaklaşık 40 dakika süren Son oturumu da Uluslararası Bükreş Koleji öğrencileri kazanınca şampiyon ISB takımı oldu.

Münazaranın jüri üyeliklerini yapan; İngiltere'nin Bükreş Büyükelçisi Martin Harris, ABD Büyükelçiliği konsolos yardımcısı Peter Burba ve İngiltere Kültür Merkezi (British Council) Başkanı, ISB öğrencilerini gösterdikleri performanstan dolayı ayrı ayrı tebrik etti.

Yarışma vesilesiyle ISB kampüsünü ilk defa ziyaret etme fırsatı yakalayan jüri üyeleri; ISB'nin; öğrenci başarısı, modern kampüsü ve etkileyici eğitim atmosferini çok beğendiklerini ifade etti .