İlkadım'da 'altın Projeler' Geleceğe İşık Tutacak

Samsun'un İlkadım ilçesine yeni bir yüz ve kimlik kazandırmak için hizmette atağa geçtiklerini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçeye yaraşır devasa projeleri kısa zamanda hayata geçireceklerini söyledi.

İlkadım'da 'altın Projeler' Geleceğe İşık Tutacak
KADEF'te her hafta sonu düzenli olarak yapılan etkinliğe katılan Başkan Demirtaş, Kavak Dumanlı köyü dernek yönetimi ve üyeleri ile bir araya geldi. Etkinliğe, Duman Köyü Dernek Başkanı Ahmet Özdoğan, KADEF Dernek Başkan Yardımcısı Bahri Çakır, Samsun Yazarlar Dernek Başkanı Ahmet Seven , Kaya Köyü Dernek Başkanı Cezmi Ayyıldız, Çakallı Köyü Dernek Başkanı Bayram Erişgin, Demirci Köyü Dernek Başkanı İbrahim Canaz Sarıalan Köyü Dernek Başkanı Hüseyin Aymaz, Azaklı Köyü Dernek Başkanı Selamet Kayaoğlu,Hacılı Köyü Dernek Başkanı Cevdet Genez katıldı.

Göreve geldiğini günden bugüne geçen 3 yıllık zamanı değerlendiren Başkan Necattin Demirtaş, "2009-2010 toparlanma, 2010-2011 yıllarını atılım, 2011-2012 yıllarını ise hizmette altın yıl olarak değerlendirdi.

'Düzgün siyaset yaparım. Rakiplerimin sadece elini sıkarım, ümüğünü değil' diyen Başkan Demirtaş, "Onurlu ve dürüst bir siyaset anlayışıyla hizmet yapmaya çalıştığını belirterek, "Halka hizmet ederken, siyasetinde düzgün bir şekilde yapılması gerektiğine inanıyorum. Bu manada siyaset yaparken ben rakiplerimin sadece elini sıkarım, ümüğünü değil. İlkadım ilçesini geleceğe taşıyan projelerini kısa zamana hayata geçireceğiz. Bu sene bir çok projemiz başlayacak. Bunlardan en önemlisi İlkadım Kongre veTicaret Merkezi, Yeni Belediye Hizmet Binası Projesi, SAMBİS (Sağlık Yaşam İçin Bisiklet), Trafik Eğitim Pisti, Kentsel Dönüşüm Projesi, Uydukent, Kır Kahvesi, Karasamsun Spor Parkı, Anadolu Mahallesi Kültür Merkezi ve Kır Düğün Salonu Projesi" diye konuştu.

Seçim öncesi halka vaat ettikleri halk ekmek fabrikası projesini yerine getirdikleri hatırlatan Demirtaş, "Halk ekmek fabrikası projesi benim seçim öncesi vaadimdi. Fabrika'nın mülkiyeti belediyemize aittir. Yap-işlet-devret modeliyle halkımızın hizmetine sunduğumuz halk ekmek fabrikası fırıncılarımıza rakip olarak sunulmuş biz hizmet değildir. Makine parkı ve tesis imkanları ile Türkiye'de örneği bulunmayan halk ekmek fabrikası kaliteli, hijyenik, leziz, damak tadına hitap eden bir ekmek üretiyor.Kapasitesi 220 bin olan halk ekmek fabrikası günlük 80 bin ekmek çıkararak ilçe nüfusumuzun dörtte biri oranında üretim yapıyor. Belediye olarak fabrika için bir kontrol ve yaptırım mekanizmasıyız" şeklinde konuştu.

Sosyal belediyeciliğin gereklerini de yerine getirdiklerini anlatan Başkan Demirtaş, "İhtiyaç sahibi ailelerimizi gelir durumlarına 4 kategoriye ayırdık. Hilal Kart ismini verdiğimiz kartlı sistemle muhtaç vatandaşlarımızı rencide etmeden tütün ve alkol ürünleri hariç, gıda, elektrik, su ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamalarına destek oluyoruz. Tarihimizde var olan cömertlik ve yardımseverlik mekanizmasını "Askıda Ekmek" projemizle hayata geçirerek toplumsal yardımlaşamaya yeni bir kimlik kazandırdık.Sosyal belediyecilikte yine bir ilke imza atarak üniversite öğrencilerine ve sanayide çalışan çıraklara ücretsiz çorba ve ekmek dağıtıyoruz. Öğrenciler okullarına, çıraklar ise işlerine sıcak bir çorba içmenin keyfi ve tokluğu ile güne başlıyor. Yine bu sosyal projemizle daha çok ihtiyaç sahibine ve geniş kitlelere ulaşmak için mahallelere ineceğiz " dedi.

Kaynak: İHA