Yusuf Yaman’dan Özelleştirme Tepkisi

Maden-İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman yaptığı açıklamada, bor madenlerinin ve termik santralleri ile linyit kömür işletmelerinin özelleştirileceğine ilişkin haberlere sert tepki gösterdi.

Yusuf Yaman’dan Özelleştirme Tepkisi
Yaman, “Türkiye’nin gözbebeği Stratejik Milli servetimiz olan bor madenlerinin ve termik santralleri ile linyit kömür işletmelerinin özelleştirilmesi için hazırlıkların yapılmakta olduğuna dair haberler son günlerde basında sıkça yer almaktadır. Bu konunun söylenti halinde dahi gündeme gelmesi bizleri son derecede rahatsız etmekte ve gelecek için kaygılandırmaktadır” dedi.

“Dünya rezervlerinin yüzde 73'ücü ülkemizde olduğu bor madenlerimizin stratejik önemi her geçen gün daha iyi anlaşılmaktadır” diyen Yaman, “Bu madenimizin Kamu eliyle işletilmesi sürdürülmeli ve geliştirilerek Bor minerallerine dayalı tesislerin ülkemizde kurularak uç ürünlerinin ülkemizde yapılması sağlanmalıdır. Ülkesini seven, ülkesinin çıkarlarını ve geleceğini düşünen herkes milli servetimize sahip çıkmak zorundadır. 50 yılı aşan süre boyunca Linyit üretimi yapan Garp Linyitleri İşletmesi Tavşanlı ve çevresindeki Yüz binden fazla insanın ekonomik can damarıdır ve hayati önem taşımaktadır. Uzun yıllar boyunca bölgenin en önemli geçim kaynağı olan Garp Linyitleri İşletmesi ne ve Termik Santralına el uzatılması, zaten işsizlikten bunalan ve gelecek kaygısı yaşayan toplumu daha da huzursuz edecek ve sosyal patlamanın eşiğine getirecektir. Bu bir uyarıdır” diye konuştu.