Şerzan Kurt Davasının Seyrini Adli Tıp Raporu Belirleyecek

Muğla’da yaklaşık 1,5 yıl önce çıkan öğrenci olaylarında polis kurşunuyla hayatını kaybettiği iddia edilen Şerzan Kurt davasına Eskişehir’de devam edildi.

Şerzan Kurt Davasının Seyrini Adli Tıp Raporu Belirleyecek
Bir önceki duruşmada Şerzan Kurt’u ölümüne neden olduğu ileri sürülen mermi çekirdeğinin ve olay günü üzerinde bulunan giysilerin incelenmesinin ardından gönderilecek raporun, mahkemenin nasıl bir yol izleyeceğini ortaya koyacağı belirtildi.Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 13’üncü duruşmada, tutuklu sanık Gültekin Şahin ile Şerzan Kurt’un annesi Leyla Kurt ve babası Ömer Kurt da hazır bulundu.

Ayrıca BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici de duruşmayı izleyici olarak takip etti.Mahkemede heyetinden söz alan Şerzan Kurt’un avukatları, iddianamede yer alan X isimli gizli tanığın ifadeleri ile mahkeme heyetine sunulan bilirkişi raporundaki açıklamaların birbirini tutmadığını iddia etti.

Kurt’un avukatları ayrıca, sanık Gültekin Şahin’in kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını istedi.Sanık Şahin’in avukatlarından Erol Halka ise Mayıs 2010 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Şahin’in mağdur olduğunu iddia etti. Söz konusu dava statüsünde olan ve farklı suç unsurları taşıyan davalarda dahi mahkeme heyetinin tutuksuz yargılanma talepleri olduğunu hatırlatan Halka, Kurt’un avukatlarının ortaya attığı ‘kasten adam öldürme’ suçunu oluşturacak bir delilin olmadığını söyledi.

Şerzan Kurt’un gelen raporlar neticesinde sanık Gültekin Şahin tarafından öldürüldüğüne dair de bir kanıtın olmadığını kaydeden avukat Halka, söz konusu raporlarda ölen Kurt'un kurşun yarasının yanında başına aldığı küt bir cisim darbesi olduğunu da hatırlattı.

"BU İDDİANAMENİN İÇİ BOŞTUR"
Sanık Gültekin Şahin ise iddianamede yer alan X isimli tanığın verdiği ifadelerin birbiriyle çelişkili olduğunu belirtti.

Mahkeme heyetinden gizli tanığın ifadelerinin yanında maddi delillerin de dikkate alınmasını isteyen Şahin, “Bu iddianamenin içi boştur. Tamamı yalancı şahitlerin tanıklarıyla hazırlanmıştır. Olay günü benim 3 atışım var. Bu görüntülerde de sabit. Ancak gizli tanık 7 el ateş ettiğimi söylüyor.” dedi.

Yaklaşık 2 yıldır tutuklu olduğunu hatırlatan Şahin, raporların Adli Tıp Kurumu’ndan geç gelmesinin nedeninin kendisi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti Şerzan Kurt’u öldürdüğü iddia edilen mermi çekirdeğinin ve Kurt’un olay günü üzerinde bulunan giysilerle ilgili Adli Tıp Kurumu’ndan gelecek raporun beklenmesine ve sanık Gültekin Şahin’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 25 Mayıs 2012 tarihine ertelendi .