Öldürecekleri Şoförlerin Mezarlarını Bile Kazmışlar

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde 4 milyon lira değerinde sigara yüklü TIR'ı kaçırmaya çalışırken tır şoförünü öldüren, yedek şoförü ise ağır yaralayan katil zanlılarından 2’si adliyeye çıkarıldı.

Öldürecekleri Şoförlerin Mezarlarını Bile Kazmışlar
Manisa’nın Salihli ilçesinde dün meydana gelen olayda İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki bir fabrikadan 4 milyon lira değerinde sigara yükleyen Hanifi Özen idaresindeki 34 GH 5109 plakalı bir lojistik firmasına bağlı TIR'a, Turgutlu İlçesi'nden aynı lojistik firmasında çalışan E.Ş. ve adının S. olduğu öğrenilen 2 kişi daha binmiş, yoluna devam eden TIR, sonradan binen iki kişi tarafından Salihli'nin Durasallı Beldesi yakınlarında tuvalete gitme bahanesiyle durdurulmuştu. Burada sigara yüklü TIR'ı kaçırmak için harekete geçen E.Ş. ve S. ile aracı vermek istemeyen şoför ve yardımcısı arasında boğuşma başlamış olayda, TIR şoförü Hanifi Özen (42) ve yardımcısı Ahmet Öztürk (35) tabancayla vurularak yaralanmıştı. Olayda şoför Hanifi Özen, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve hayatını kaybetmişti.

CİNAYETTEN KORKUNÇ DETAYLAR ÇIKTI Jandarmada yapılan sorgulamada gasp çetesinin korkunç palanını ortaya çıkartıldı. Şahısların, henüz yakalanamayan iki arkadaşlarıyla birlikte, içinde 4 milyon lira değerinde sigara bulunan sigara yüklü TIR’ı kaçırma planını önceden yaptıkları belirlendi. TIR’ın şoförü ile yardımcısını kaçırmak üzere iki otomobil hazırladıkları, bagajına atıp İzmir’in Bornova İlçesi Pınarbaşı Mevkii’ndeki bir depoya götürmeyi planladıkları öğrenildi.

Manisa Jandarması tarafından söz konusu depoda yapılan araştırmada, şebekenin kaçıracağı TIR şoförü Hanifi Özen ile yardımcısı Ahmet Öztürk’ü öldürüp gömmek üzere depo içinde kazılmış iki ayrı mezar yeri buldu. Kaçırılıp öldürülecek şoför ve yardımcısının gömüleceği çukurların kamuflajında kullanılacak malzemeler de ele geçirildi.

Bu arada, korkunç olay sonrası yakalanan 2 zanlının jandarmadaki sorgulamaları tamamlandı. Zanlılar Ertuğrul Şen ve Celil Başerli, geniş güvenlik önlemleri altında Salihli Adliyesi’ne sevk edildi.

Zanlıların adliyedeki sorgulamaları sürerken, kimliği belirlenen 2 suç ortaklarının yakalanması için de çalışmalar sürüyor .