Fransız Büyükelçi, Gaün Öğrencileriyle Buluştu

Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Laurent Bill, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.

Fransız Büyükelçi, Gaün Öğrencileriyle Buluştu
Yavuz Coşkun'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda öğrencilerle bir araya gelen Büyükelçi Bill, Türkiye - Fransa ilişkileri hakkında bilgi verdi. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un açılış konuşmasından sonra öğrencilerle bir araya gelen Büyükelçi Laurent Bill, Gaziantep'e Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'in davetlisi olarak geldiğini ve gösterilen misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye ile olan dostane ilişkilerin çok eskilere dayandığını söyleyen Büyükelçi Laurent Bill, ekonomik ilişkilerimizin son derece güçlü bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, Fransızların Türkiye'de çok sayıda yatırımda bulunduğunu ve bunun sonucu olarak gerek ekonomik, gerekse de istihdam açısından önemli olduğunu söyledi.

Salonu dolduran öğrencilerin sorunlarını büyük bir içtenlikle yanıtlayan Büyükleçi Bill, iki ülke arasındaki kriz hakkında 'İnanıyorum ki bu gerginliğe rağmen her iki ülkenin sağduyulu insanlarının çabalarıyla ilişkilerimiz yeniden uyumlu bir hal alacaktır' diyerek ülkelerin kendi tarihleriyle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

“Türkiye-Fransa dostluğu benim için içi boş bir kavram değildir” diyen Büyükelçi Bill, bu coğrafyada çok büyük acıların yaşandığını söyleyerek, Fransa'da Türkiye'dekinin 10 katı Ermeni kökenli Fransız vatandaşı yaşadığı gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.