Tanık'tan Büyükşehir Belediyesi'ne 'büfe' Tepkisi

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılan Karanfil Sokak ile Meşrutiyet Caddesi'nin kesiştiği üst geçidin altındaki büfenin yerine yeni bir büfe yapılması kararına tepki gösterdi.

Tanık'tan Büyükşehir Belediyesi'ne 'büfe' Tepkisi
CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve ilçe yöneticileri ile birlikte bir açıklama yapan Başkan Tanık, büfenin kaldırılmasıyla boş olan yere zabıta noktası yapmayı planladıklarını, buranın çiçeklik ve zemin kaplamasıyla ilgili bir bütünsellik oluşturduğunu ama Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin cumartesi gününü pazara bağlayan gece yarısı burada bulunan çiçeklik ve zemin kaplaması düzenlemesini bozarak yeni bir büfe inşaatına başladığını ifade etti.

Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "Burada mahkemekararıyla gayrı resmi olduğu ilan edilmiş olan bir üst geçit var. Büyükşehir Belediyesi, Danıştay tarafından iki kere hukuka uygun olmadığı belgelenen üst geçidi kaldırmayarak yargı kararlarına uymadığı gibi, bu alan altında bizim yapmış olduğumuz çiçeklik düzenlemesini ve zemin kaplamasını kamu malı olduğunu dahi dikkate almadan kırmışlardır. Çankaya Belediyesi olarak kamu mallarına verilmiş olan bu zarardan ötürü ilgili sorumluları yargıya havale edeceğiz, haklarında suç duyurusunda bulunacağız" diyekonuştu.

Çankaya Belediyesi olarak bu alanı yayaların rahat hareket edebilecekleri bir konuma getirmek için ellerinden ne geliyorsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Tanık, "Bu alanı estetik, Çankaya'ya, Ankara'nın kalbine yakışır kaliteli bir mekana dönüştürmek rant kaygısının ötesinde bizim temel hedefimizdir. Bu 'vandalizm'i kamuoyu önünde kınıyorum, konu hakkındaki uygulamayı Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ivedilikle düzeltmesini rica ediyorum' dedi

Kaynak: İHA