Kesk Başkanı: Toplu Sözleşme Süreci Bugünkü Görüşmelerle Boşa Çıkmıştır

KESK Başkanı Lami Özgen, hükümetin bir yıl önce müjde olarak verdiği toplu sözleşme sürecinin bugünkü görüşmelerle boşa çıktığını söyledi.

Ankara Kızılay Yüksel Caddesi'nde pankartlar açan KESK üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerine tepki gösterdi. Eylemde konuşan KESK Başkanı Lami Özgen, "Toplu sözleşmeye yönelik taleplerimizi dile getirmemize rağmen bugün yapılan görüşme sadece ekonomik ve mali hakların konuşulduğu sınırlı bir görüşme olmuştur. Böyle bir sözleşmeyi kabul etmeyeceğimizi burada ifade ediyoruz.” diye konuştu.

Özgen, yapılan görüşmelerin iki kişi arasında gerçekleştiğini ve toplu sözleşme görüşmelerinin ilk günden prematüre doğduğunu ifade etti.

KESK Başkanı, toplu sözleşmede taraf olduklarını ve kamu emekçilerine yönelik yapılan tüm oyunları teşhir edeceklerini vurguladı. Memur-Sen’i sessiz ve çekingen davrandığı konusunda eleştiren Özgen, “20 dakikada bir toplu sözleşme takviminin kararlaştırılması mümkün değildir. Hükümet ve Memur-Sen 21 Mayıs’ta çıkacak metni şimdiden görüştüler.” sözleriyle memnuniyetsizliklerini dile getirdi. KESK olarak hedeflerinin ekonomik iyileştirmenin ötesinde sosyal, mali ve yasal hakların da konuşulduğu bir toplu sözleşme süreci başlatmak olduğunu belirten Özgen, tüm kamu çalışanlarını 1 Mayıs etkinliklerinde seslerini duyurmaları için meydanlara çağırdı .