Ahlat’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Bitlis’in Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Çağlayan Fem Dershanesi tarafından “Kutlu Doğum Haftası” programı düzenlendi.

Ahlat’ta Kutlu Doğum Haftası Etkinliği
Ahlat Çağlayan Fem Dershanesi’nin düzenlemiş olduğu Kutlu Doğum Konseri ve Semazen Gösterisi bayanlara ve baylara olmak üzere 2 seans şeklinde yapıldı. Ahlat Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programa Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Ahlat İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeynel Kılıç, bazı kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Ahlat Çağlayan Fem Dershanesi Müdürü Ömer Ocakbeği yaptı. Ocakbeği, amaçlarının Hz. Muhammed’i (S.A.V) anlamak ve anlatmak olduğunu vurgulayarak, “Bizleri bir araya toplayan Peygamber Efendimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Programımıza da teşrif eden herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra Mehmet Naci Marangoz tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Zahit Demirel, Kutlu Doğum’un bir haftalık bir ibadet olmadığını ve Rabbimize şükürler olsun ki Peygamber sevgisinin günlere, haftalara, aylara sığmaz olduğunu ifade etti.

Demirel, “Peygamberimizi sevmenin imandan olduğunu biliyoruz, aylar öncesinden küçük çocukların salavat heyecanlarına şahit olduk. Bu yıl ki Kutlu Doğum konusu İslam kardeşliğiydi. Dünyaya gelirken ne dilimizle geldik, ne dinimizle, ne milliyetimizle geldik. Ama rabbim öyle bir şey lütfetti ki, böyle bir dine inanmayı bizlere bahşetti. Dillerimiz, renklerimiz farklı olabilir. Ağzımızdan dökülen kelimeler farklı olabilir, ama o renklerimizin farklılığı gökkuşağı gibi bir güzelliği temsil eder. Yani Müslümanların ayrımı olmaz. Gökyüzünde parlayan yıldızlar misali bütün Müslümanlar aynı gökyüzünün yıldızlarıdır” dedi.

Müftü Demirel’in konuşmasının ardından ses sanatçısı Gökmen tarafından ilahiler seslendirildi. Son olarak yapılan semazen gösterisi ile program sona erdi. Program çıkışında ise davetlilere kitap, şerbet ve çeşitli ikramlarda bulunuldu .
Kaynak: İHA